• 瀏覽: 10,714
  • 回覆: 131
  • 追帖: 1
+5
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-10-22 08:12 PM 移動
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-10-20 07:10 PM 發表

我好奇怪,樓豬咁驚人嘅智商同常識水平, 係做咩工作維生?  
以你的智商,當然諗唔到!

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-20 07:25 PM 發表

以你的智商,當然諗唔到!
你會唔會係食綜援兼職幫大飛落貨 ? 唔通關趕絕班水客,令到大飛走私生意興隆,你就好似執到寶咁興奮。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-10-20 07:39 PM 發表

你會唔會係食綜援兼職幫大飛落貨 ? 唔通關趕絕班水客,令到大飛走私生意興隆,你就好似執到寶咁興奮。
說得呢D廢話的人,智商不足一百!
前後矛盾,無邏輯可言!
而且,香港所有貨品自由出入,無必要走私!
如果係大陸人走私,乜大陸有綜援㗎!
食得綜援咁自在安穩,做乜去搞大飛搵命搏?

好心啦!咁都學人出 post!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-10-20 06:38 PM 發表

點唔通法呀請問?閣下次次旅行都袋一佰幾十億呀?
限制額度以下係咪通呀?
而且中國政府亦講明如果超過限制額度可以另外再申請,政府會因應原因作出合理開放權限,咁又點唔通法呀?閣下唔識嘅就做下功課先出嚟獻..啦
你係大陸人,當然可以申請!亦都證明了你係大陸人,在大陸有收入!
香港人在大陸無收入,係完全無得申請滙款出去!
有入無出!
就算賣樓,宜家都只可以滙政府指導價,賣多咗的,完全拎唔返香港!
你估陰司紙,真係浪得虛名?

其實你都唔會返大陸, 通唔通關又關你咩事?

引用:
原帖由 andy14011982 於 2021-10-21 12:04 AM 發表
其實你都唔會返大陸, 通唔通關又關你咩事?
當然關事!少咗D屁孩隨地痾呀!少咗D人拖篋買奶粉、衛生巾!

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-21 06:25 AM 發表

當然關事!少咗D屁孩隨地痾呀!少咗D人拖篋買奶粉、衛生巾!
就算通返關, 都唔一定旺返, 香港人唔好咁一廂情願以為大陸客一定會返晒嚟, 好多野係相對, 有幾多成既香港人唔鍾意大陸人落嚟, 就可能有幾多成既大陸人唔會再嚟, 人哋唔一定要落嚟消費, 香港有得買既野, 大陸一樣有, 仲要選擇多過你, 唔好以為香港咩都好過人先得咖, 香港既重要性已大不如前, 只要阿爺郁一郁手指, 一兩個五年計劃就可以用另一個國內城市取代你香港既功能啦

引用:
原帖由 andy14011982 於 2021-10-21 07:55 AM 發表

就算通返關, 都唔一定旺返, 香港人唔好咁一廂情願以為大陸客一定會返晒嚟, 好多野係相對, 有幾多成既香港人唔鍾意大陸人落嚟, 就可能有幾多成既大陸人唔會再嚟, 人哋唔一定要落嚟消費, 香港有得買既野, 大陸一樣有, 仲要選擇多過你, 唔好以為香港咩都好過人先得咖, 香港既重要性已大不如前, 只要阿爺郁一郁手指, 一兩個五年計劃就可以用另一個國內城市取代你香港既功能啦
呢到幾多大陸人扮香港人叫通關,真係計唔到!
原來大陸人唔知道香港人在大陸無收人的話,係無得滙錢出大陸!
所以,一睇就知係大陸仔!

好多老人家貪息高,拎錢上來做定期,結果在有需要時,不能一次過拎返,以前,都可以全家出動,上大陸玩完,搬返十萬八萬走!宜家真係玩完!

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-19 03:26 PM 發表

我正在尋找退香港身分證的方法,有咩辦法?
了斷生命

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-21 08:18 AM 發表

好多老人家貪息高,拎錢上來做定期,結果在有需要時,不能一次過拎返,以前,都可以全家出動,上大陸玩完,搬返十萬八萬走!宜家真係玩完!
大陸人扮香港人叫通關都比你諗到? 你d中二病都好嚴重喎, 好心唔好咁自我中心啦, 如果香港真係咁重要, 早就通左關啦, 傻仔, 匯唔匯錢呢d問題根本唔係重要問題

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-18 11:36 PM 發表
我想通日本、韓國關多D!
正食屎狗,好多零售業正準備裁員。如果不是啊爺頂著,一早就開刀啦。on dog仔。

仲有,黃狗的手足吾打疫苗,點向西方開関,黃狗比小小人性,好吾好。

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-21 08:18 AM 發表

低能黃狗留係香港做咩啦,估計黃狗都無打疫苗啦,快去日本等,群體免疫啦。

打    針     ?

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-20 10:05 PM 發表

你係大陸人,當然可以申請!亦都證明了你係大陸人,在大陸有收入!
香港人在大陸無收入,係完全無得申請滙款出去!
有入無出!
就算賣樓,宜家都只可以滙政府指導價,賣多咗的,完全拎唔返香港!
你估陰司紙,真係浪得虛名?
反駁唔到就淨係識得話咩大陸人乜乜物物,閣下嘅格局以及思維真係影衰香港人,唔怪之得香港退步咗咁多,作為本土香港人真係戥你可憐!!

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-18 11:36 PM 發表
我想通日本、韓國關多D!
哈哈,你打咗針未呀!?
針都未打,通乜都關你事啦!🤣🤣🤣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]