• 瀏覽: 10,088
  • 回覆: 131
  • 追帖: 1
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-10-22 08:12 PM 移動
我想通日本、韓國關多D!

熱賣及精選
引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-18 11:36 PM 發表

你打咗針未

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-18 11:36 PM 發表

睇政府處事,做唔到中港兩邊免檢疫通關妄想可以和其他國家免檢疫互通

引用:
原帖由 幸運0911 於 2021-10-19 07:54 AM 發表

睇政府處事,做唔到中港兩邊免檢疫通關妄想可以和其他國家免檢疫互通
為什麼一定要同大陸通關?人民幣同港幣通唔通到先?
但港幣同美金、英鎊、日元、韓鐶⋯⋯全部都通!

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-19 08:59 AM 發表

政府見你地香港人成日玩野開始作出反擊迫你地香港人乖乖合作

香港人已經跟 "信唔過, 養唔熟" 劃上等號, 今時已唔同往日, 風光不再, 光環不在.

事實上香港的確係有200萬隻黃狗咁諗, 不過始終佢哋最好都係快啲離開, 因為香港接下來嘅行嘅路永遠都唔會令佢哋滿意。

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-19 08:59 AM 發表

通?你去美國,英國,日本,韓國等嘅國家任何市面上商店佢哋收港紙嘅咩(唔好同我講找換店喎!)?

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-10-19 10:12 AM 發表

通?你去美國,英國,日本,韓國等嘅國家任何市面上商店佢哋收港紙嘅咩(唔好同我講找換店喎!)?
樓豬係典型井底蛙港豬,自己生活喺腥港依種落後地方就以為大陸人跟佢一樣咁落後,仲以為人民幣攞出國就冇用。
港豬出外旅遊要換定一堆外幣,但大陸人無論去歐洲抑或日韓,袋住部手機就搞掂。

打針,
係醫唔到愚蠢同無知的!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-10-19 10:12 AM 發表

做乜要去找換店?我一向係網上銀行自己兌錢,自己滙!
有 swift code 就得㗎啦!

引用:
原帖由 山上的天才 於 2021-10-19 10:55 AM 發表

打針,
係醫唔到愚蠢同無知的!
打4哥豆苗,醫到心臟病呀!

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-10-19 10:40 AM 發表

樓豬係典型井底蛙港豬,自己生活喺腥港依種落後地方就以為大陸人跟佢一樣咁落後,仲以為人民幣攞出國就冇用。
港豬出外旅遊要換定一堆外幣,但大陸人無論去歐洲抑或日韓,袋住部手機就搞掂。

你唔係唔知咩叫 credit card 呀?
同埋,做乜要去盧旺達,埃塞俄比亞旅行?你去扶貧呀?

去日本去韓國就真係扶貧。

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-19 01:21 PM 發表

做乜要去找換店?我一向係網上銀行自己兌錢,自己滙!
有 swift code 就得㗎啦!
咁咪唔通囉,無論你線上線下咪都係要兌換返當地貨幣,通咩啫?你直接喺英美台日韓使用港幣就真係通嘞!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]