• 瀏覽: 1,496
  • 回覆: 23
https://sports.now.com/home/news/details?id=34858352603

【Now Sports】來自英國《衛報》消息,稱英超球會在周一舉行的緊急會議中,就禁止球會班主透過自資贊助商來提升班費一事投票,當中只有紐卡素投反對票,曼城則棄權。這次的緊急會議,基本上就是針對沙特阿拉伯的PIF財團入主紐卡素一事而召開。會議中,通過了禁止球會班主透過巨額贊助費來背後支持球隊的做法。

有18間球會投票贊成修例,過去曾透過班主旗下的伊蒂哈德航空公司、來提升贊助費的曼城,則投了棄權票,只有紐卡素投反對票。喜鵲投反對票的理由,是這次修例違反了正常的市場競爭,認為規則變更,將影響他們在入主後的有關業務調配及安排。

不過,顯然其他英超球會就是為了防範紐卡素坐大,在經濟上帶來巨大優勢,才決定先發制人,而這項規則會在下月正式生效,甚至有球會期望類似的規定可以成為永久性法案。

自助式,買人由2億變3億,當然反對啦。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
熱賣及精選
支持打X爆喜鵲,金錢足球可恥!

引用:
原帖由 快樂的飛機師 於 2021-10-19 03:37 PM 發表

支持打X爆喜鵲,金錢足球可恥!
近年淨支出最高係曼聯喎⋯⋯

引用:
原帖由 沉睡白滑的留言 於 2021-10-19 04:09 PM 發表

近年淨支出最高係曼聯喎⋯⋯
我地係全球最受歡迎足球俱樂部,錢洗得有道理!

引用:
原帖由 快樂的飛機師 於 2021-10-19 04:43 PM 發表

我地係全球最受歡迎足球俱樂部,錢洗得有道理!
仲係全球最叻搬龍門球會添!

買人由2億變3億

自己贊助自己
變30億都仲得

叫朋友幫手,只要唔係自己直接贊助就得。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-10-19 05:17 PM 發表

叫朋友幫手,只要唔係自己直接贊助就得。
子公司分公司合資公司,大把渠道

用油公司沙特阿美,分十年贊助一百億,第一年俾曬先

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2021-10-19 06:06 PM 發表

子公司分公司合資公司,大把渠道
呢D都好似唔得,要係無法證實有關係先得,例如朋友公司無直接或間接收油王錢。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-10-19 06:18 PM 發表

呢D都好似唔得,要係無法證實有關係先得,例如朋友公司無直接或間接收油王錢。
超! 最後比 fifa 週到味交罰款了事 lor, 始終都衹
係錢嘅問題。

嘩 佢個女都唔錯 識到佢女成世唔駛憂 佢老婆又正

其實要做數話咁易,
搵個朋友贊助就得,
枱底返還,你點查

自己公司唔可以贊助,咪搵親戚、朋友、生意夥伴⋯⋯個個都有錢過曼城班主

等你入主后才通過,擺明玩你。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]