• 瀏覽: 1,302
  • 回覆: 11
1) 唐樓..媽咪話是1960鹹水樓
2) 9月17日已經上網file 1823。但現在都是沒人來
3) 上面業主不是住這裡,找不到人

想問下有什麼可以做?

免責聲明:本人的內容及圖片.並不打算向任何人.提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之.來源可靠.也不表示本人.保證任何資料.均屬完整.可靠.準確.具時效或適用於任何用途.本人不負任何法律責任
熱賣及精選
70年樓同我住緊土瓜灣嗰度差唔多,最近附近有大廈主柱爆裂需要加固

引用:
原帖由 cheukv 於 2021-10-19 08:39 PM 發表

2) 9月17日已經上網file 1823。但現在都是沒人來

想問下有什麼可以做?
搵唔到人,好難攪

揾公證行,律師

冇人住又點會有水滲落嚟?

試過搵 香港驗樓中x  搵到滲水源頭 不過都唔平要幾萬蚊 利申鑽石山夾屋

整假天花,天花上面搵盤托住,個盤裝條細水喉,穿墻打斜滴出街外牆身。咁樣有幾個好處:天花靚左;個盤夠大滴水可以滴出街外;舊樓萬一少部分天花跌落黎都唔會砸親人!

引用:
原帖由 cheukv 於 2021-10-19 08:39 PM 發表

想問下有什麼可以做?
你唔好理佢上面有冇人住,報咗管理處先,你又可以報食環署。

引用:
原帖由 50678566 於 2021-10-19 11:42 PM 發表

試過搵 香港驗樓中x  搵到滲水源頭 不過都唔平要幾萬蚊 利申鑽石山夾屋
搵啲乜乜驗樓公司要成幾萬蚊咁貴?

上面劏房啦, 沒管理處 大廈只收280元管理費,便宜嗎?

引用:
原帖由 lhcdims 於 2021-10-20 12:51 AM 發表

整假天花,天花上面搵盤托住,個盤裝條細水喉,穿墻打斜滴出街外牆身。咁樣有幾個好處:天花靚左;個盤夠大滴水可以滴出街外;舊樓萬一少部分天花跌落黎都唔會砸親人!
咪玩啦~

引用:
原帖由 cheukv 於 2021-10-20 06:48 AM 發表

上面劏房啦, 沒管理處 大廈只收280元管理費,便宜嗎?
試租上面劏房

就會揾到業主

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]