• 瀏覽: 2,113
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
請問各位師兄有冇係畀單車用護膝,還是都係用普通打波嗰啲.

同埋請問有冇師兄出車係會帶護膝,我雖然冇特別留意但係好似都唔多覺有人會帶

熱賣及精選
引用:
原帖由 toyotacar2 於 2021-10-20 09:35 AM 發表

同埋請問有冇師兄出車係會帶護膝,我雖然冇特別留意但係好似都唔多覺有人會帶
如果你指單車徑上的話,
我沒有見過有人帶護膝,
頭盔都好多人唔帶,
更何況是護膝

通常是小朋友剛學單車就有帶護膝;
踩山的MTB可能都有,
冇踩開唔知

引用:
原帖由 Cmray2017 於 2021-10-20 09:55 AM 發表

如果你指單車徑上的話,
我沒有見過有人帶護膝,
頭盔都好多人唔帶,
更何況是護膝

通常是小朋友剛學單車就有帶護膝;
踩山的MTB可能都有,
冇踩開唔知
其實我都唔係好明,我見有啲人踩住架公路車踩得好快,但係嗰啲人都唔戴頭盔

引用:
原帖由 toyotacar2 於 2021-10-20 10:03 AM 發表

其實我都唔係好明,我見有啲人踩住架公路車踩得好快,但係嗰啲人都唔戴頭盔
佢地唔知死
我就一定要帶頭盔

我也是一定帶頭盔的!
200+g 頭盔戴著沒感覺到有重量的。

引用:
原帖由 toyotacar2 於 2021-10-20 09:35 AM 發表

有,MTB 護膝選擇有好多。

引用:
原帖由 .micros. 於 2021-10-20 12:17 PM 發表

有,MTB 護膝選擇有好多。
請問師兄邊度可以睇到呢,因為我上網搵好似都唔多覺有

引用:
原帖由 toyotacar2 於 2021-10-20 12:40 PM 發表

請問師兄邊度可以睇到呢,因為我上網搵好似都唔多覺有
cycling express, amazon
TB 都有,不過應該買唔到落香港。

引用:
原帖由 .micros. 於 2021-10-20 01:10 PM 發表

我買過

我有用吖,因為技術真係麻麻,頭盔及護膝都係淘寶買的

唔係飛山衝樓梯其實一般運動護膝都夠做!純粹個人意見!

帶住護膝踩單車我都試過,其實踩嘅時候唔係咁舒服,在單車徑咁樣踩車會畀人哋笑。

引用:
原帖由 .micros. 於 2021-10-20 01:10 PM 發表

amazon 我都搵過不過好似係電單車用

引用:
原帖由 小小民 於 2021-10-20 04:33 PM 發表

我有用吖,因為技術真係麻麻,頭盔及護膝都係淘寶買的
請問師兄你係用邊隻

引用:
原帖由 han215 於 2021-10-20 05:41 PM 發表

唔係飛山衝樓梯其實一般運動護膝都夠做!純粹個人意見!
其實我都係踩單車徑用,但係單車徑係石屎地,打波嗰啲室內運動場地會唔會唔同

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]