• 瀏覽: 8,385
  • 回覆: 64
  • 追帖: 3
溫哥華好多網上視頻同飲食群組推介:大溫最好食嘅生煎。

東泰祥生煎館 , 生煎包被喻為大溫最正宗同最好食。
咁!當然要去會吓佢啦

一入門口 , 見到好多有齊食物名牌嘅食物模型 , 可以俾客人睇吓食物製成品係點。

但好奇怪!下午2點去到 ,
店內食客空無一人 , 又話好正宗 好好食嘅?點解一個客都冇?

一場嚟到 , 唔理咁多 , 坐低叫嘢食先 ,
檯上張墊檯紙顯示:溫哥華、上海、澳門 , 都有店舖經營

為生煎包而來 , 當然主打係食生煎包啦。

首先:賣相正正常常 , 每個包都飽滿靚仔。

點知!期望越高、失望越大😓
第一:生煎包唔夠熱 , 已經係死罪
第二:湯汁少得可憐 , 成件事錯晒
第三:肉同汁味道怪怪 , 完全唔係我杯茶!
老實講:香港普普通通嘅祥興記 , 閒閒地贏佢幾條街。

請繼續往下收看.......

你的樣子如何 !!
你的日子必如何 !!!
熱賣及精選
紅燒牛肉

口感好似食牛肉乾咁 , 0K啦 , 如果要嚟送酒就唔錯

薺菜大餛飩

全餐最好食係呢樣 , 兼且湯底做得幾好

紅燒大排(澆頭)
嘩!啲肉淋pat pat , 個汁仲有少少藥材味 , 原全唔啱食

下次想食生前包 , 穩穩陣陣 , 都係去返 白玉蘭 好過。

謝 收 看!

引用:
原帖由 Baby127 於 2021-10-20 11:18 AM 發表

咁!當然要去會吓佢啦

一入門口 , 見到好多有齊食物名牌嘅食物模型 , 可以俾客人睇吓食物製成品係點。

店內食客空無一人 , 又話好正宗 好好食嘅?點解一個客都冇?
12 ...
呢間我未試過喎又…

好老實咁講,加拿大同香港比,我覺得整體上係香港多野食D同好食D
咁個別黎講加拿大都有優勝的,pho味係囉…

師兄心水香港好生煎有邊幾間 我食過祥興 質素穩定 油水足 夠脆 肉就一般貨色

冇爆汁效果

返來食祥興記啦

引用:
原帖由 Baby127 於 2021-10-20 11:18 AM 發表

咁!當然要去會吓佢啦

12 ...
好似仲略燶咗啲。

傳說畢竟係傳說

引用:
原帖由 番鹼水煲通粉 於 2021-10-20 11:23 AM 發表

呢間我未試過喎又…

好老實咁講,加拿大同香港比,我覺得整體上係香港多野食D同好食D
咁個別黎講加拿大都有優勝的,pho味係囉…
我都好鍾意食pho , 溫哥華pho嘅出準相當之高👍

引用:
原帖由 木伽四點 於 2021-10-20 11:29 AM 發表

返來食祥興記啦
下個月中返嚟 , 隔離14日之後....就可以去食

引用:
原帖由 plain6pcheese 於 2021-10-20 11:23 AM 發表

師兄心水香港好生煎有邊幾間 我食過祥興 質素穩定 油水足 夠脆 肉就一般貨色
我都係食開祥興

白玉蘭?都唔好得去邊!生煎包(或者啲豬肉餡)食過 滬江 就 ok。

引用:

中伏

空無一人係有原因

引用:

Oh noooo

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]