• 瀏覽: 10,316
  • 回覆: 72
香港人地方,根本不用打疫苗,可以使用百逹通出入人群聚焦地方拍卡,如果拍卡出現警示即係本地有疫情緊急提示。相信香港人人人有白逹通。

呢家大陸將啲乘車碼加埋健康碼 咁搭車唔駛開齊二個碼先可以上車

咁筍

現在有人話開住外國先 !如果一開外國 就更不用開內地了 。

依據珠海同澳門通關嘅做法,一有個案出現就要14日內要全民做核酸撿測多次確定再冇病患者藏於社區,要達到真正零確診國內才放心正常通關。香港點做到全民撿測?除非國內對香港放鬆要求,否則唔使諗好似以前咁正常通關。

引用:
原帖由 airhei 於 2021-10-20 11:19 AM 發表
政府浪費左成年都唔攪健康碼, 跟本國內通關就唔需要打咩疫苗

疫情持續近兩年,兩地通關卻無期,但鄰近的澳門已搶先一步,昨午起與珠海「通關」。珠海及澳門昨午12時起放寬經珠澳口岸入境的防疫措施,入境珠海僅需持48小時內非確診的病毒檢測證明,毋須入境後隔離14天,亦毋須接種新冠疫苗。澳門同時解除離境時須持有24小時內非確診檢測證明的措施。截至昨午5時,逾5.8萬人經澳門各口岸出入境。 ...
師兄你知唔知:

1。乜野係傳染病?
2。健康碼嘅功能同作用?

你一個用有乜用?

係全民合作同使用先有用呀。

明冇

引用:
原帖由 lmkwmt 於 2021-10-20 11:50 AM 發表
中國唔同香港通關
香港咪同外國通囉 中國自己玩飽佢啦 一世閉關啦
之唔係。

香港用國際標準。

佢老美死70萬人都係咁啦。

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 吹唔漲掹唔長 於 2021-10-20 04:09 PM 發表

睇下邊個官出嚟話香港要同病毒共存咪知邊個係人邊個係鬼囉,嗱內地擺明反對咗共存架喇
唔共存你話比大家聽應該點啦?

引用:
原帖由 花膠公子88 於 2021-10-20 05:00 PM 發表
我都願意用內地健康碼通關,儘快搞
就算用電子腳鐐我都制。

引用:
原帖由 sunny805 於 2021-10-25 10:59 AM 發表

就算用電子腳鐐我都制。
me too

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]