• 瀏覽: 25,411
  • 回覆: 230
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-10-20 05:31 PM 發表

好歌派囉,佢啲歌好聽過好多當紅歌手嘅歌
咁又係
伊健 twins 都好多好歌

所以揀啱歌真係好重要

熱賣及精選
引用:
原帖由 jhy0374 於 2021-10-21 07:23 AM 發表

時勢造英雄派。
鄭秀文係最後一個實力派天后。
鄭秀文之後出唔到個天后,唯有盡力捧楊千嬅,俾多啲旋律好聽嘅歌佢唱,打造成佢好多歌都“唱”得好好聽。
Sammi 之後都仲有joey 既
千fa 一路也比joey 食住

引用:
原帖由 ~CHEMISTRY~ 於 2021-10-21 11:29 AM 發表

碌柒派 同期GIGI又係無唱功 KELLY挑SAMI快歌
你比佢而家咁舔共撚R到林夕雷頌德寫歌咩?
好心聽歌唔好講政治啦
內地市場大有邊個有一定地位既唔上去
周董咁紅都要上去啦
留係香港有咩做呢?
有咩節目可以上呀?
留係香港你會比錢佢賺?

引用:
原帖由 暗天 於 2021-10-21 02:05 PM 發表

她當年打敗實力派嘅Sammi
同時又打敗埋偶像派嘅Gigi
那她應該是實力加偶像派
Sammi 9次成為全年最高銷量歌手
紅館開演唱會超過100場
女歌手只有梅姐小凰姐多過sammi

千fa 一次最高銷量都未試過
點贏sammi ?

連Gigi 都攞過一次全年最高銷量女歌手呀
係內地台灣Gigi 贏千Fa 成條街

引用:
原帖由 ~CHEMISTRY~ 於 2021-10-21 11:29 AM 發表

碌柒派 同期GIGI又係無唱功 KELLY挑SAMI快歌
你比佢而家咁舔共撚R到林夕雷頌德寫歌咩?
哎!聽歌都要講政治

不再偶像,未夠實力

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2021-10-21 09:51 PM 發表

女歌手只有梅姐小凰姐多過sammi

千fa 一次最高銷量都未試過
點贏sammi ?

連Gigi 都攞過一次全年最高銷量女歌手呀
係內地台灣Gigi 贏千Fa 成條街
笑死人😄,當年千嬅新紥師妹後原本Sammi响電影界輝煌嘅事業好明顯轉變哂落千嬅
歌唱方面各界也只會説千嬅和容祖兒fans最多爭獎和hit歌最多
你就係都唔認Sammi被上2位後起之秀爬哂頭了🤥

咁醜樣無可能係偶像派啦,但實力又唔覺佢有

引用:
原帖由 暗天 於 2021-10-21 11:33 PM 發表

笑死人😄,當年千嬅新紥師妹後原本Sammi响電影界輝煌嘅事業好明顯轉變哂落千嬅
歌唱方面各界也只會説千嬅和容祖兒fans最多爭獎和hit歌最多
咁鄭秀文同楊千嬅年代唔同就一定會比後起之秀爬過頭呀啦,特別係歌手總要淡出退役呀,一退落嚟後起之秀就爬頭上一姐拎女歌手獎呀啦,但當年鄭秀文最巔峰時又真係比楊千嬅受歡迎同搵得錢多

引用:
原帖由 暗天 於 2021-10-21 11:33 PM 發表

(2000 年後7次,千fa 一次全年最高銷量都冇攞過呀)

千fa joey 如何爬頭?
仲要sammi 因為拍長恨歌之後病了抖了幾年
唔係唔止添

電影
Sammi累積票房6億
千fa 累積票房只是5億

Sammi 今年新碟5星期銷量冠軍
如冇意外今年第10次拿下全年銷量冠軍

唔識點答

引用:
原帖由 肥仔xxx 於 2021-10-21 10:46 AM 發表

支持樓主,佢叫好運派
係好運… 經理人搵到咁多好歌畀佢唱 佢唱live 非常難聽 每次遇到都要轉台或者關電視

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2021-10-22 01:22 AM 發表

唔係唔止添

電影
Sammi累積票房6億

我完全認同, 鄭秀文2001年係最風光的一年,她在2002年後表示唔會再出席年尾四台的頌獎禮。

至於楊千嬅係第32屆攞影后一事,佢那年真係好運,遇到嗰年冇勁片,一早表示唔會出席頒獎禮嘅周迅的兩齣提名影片又表現一般;Sammi提名影片是被影評人批評故事結構不好的高海拔之戀2,若用「盲探」與「春嬌與志明」鬥,楊千嬅肯定會輸。

另外,楊千嬅的而且確係好運,本來章子怡的「一代宗師」原本係2012年12月頭上畫,但後來改期到2013年1月頭上畫,咁「一代宗師」就在第33屆被提名與「盲探」競爭。所以無論楊千嬅係「春嬌與志明」中演得幾好都無用,遇到章子怡都係會輸。

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2021-10-22 01:22 AM 發表

唔係唔止添

電影
Sammi累積票房6億

咪講笑啦,計電影票房, Sammi電影票房好多係靠自己定男星如劉德華?咁同周星馳拍電影嘅女星電影票好高啦,千嬅嘅電影票房好多都係靠自己,例如新紮師妹,春嬌與志明,五個小孩的校長…

好命派

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]