• 瀏覽: 4,633
  • 回覆: 54
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20211021/bkn-20211021080027210-1021_00882_001.html

近期成績低迷嘅曼聯,周四(21日)凌晨歐聯分組賽F組踢出振奮一仗,主場迎戰阿特蘭大半場落後2球下,下半場連轟3球反勝3比2,攻入致勝球嘅仍然係葡萄牙球星C朗拿度,佢今屆3場分組賽都有入波,而C朗對上一次為曼聯連續3場歐聯入波就係2007年11月,當屆曼聯最終捧走冠軍。

曼聯上星期英超慘敗後,今仗早段仍然患得患失,15分鐘就被柏沙歷接應傳中近門射入,29分鐘曼聯再喺防守角球出現漏洞,被美列迪美羅頂成2比0。下半場「紅魔鬼」展開大反擊,般奴費南迪斯中場交出致命直線,拉舒福特突破越位射入追番1球,亦係呢位前鋒傷愈後連續第2場入波。

追近比數後曼聯愈戰愈勇,麥湯米尼曾經射門中柱,去到75分鐘憑哈利馬古尼無人看管下射入,追成2比2平手。得勢不饒人嘅曼聯尾段狂攻,去到81分鐘終於有收穫,C朗接應勞基梳爾傳中頂入致勝一球,繼上輪對維拉利爾補時絕殺後,再次攻入最重要嘅「救命波」。

曼聯贏波後3戰得6分升上F組榜首,阿特蘭大同維拉利爾各有4分,年青人就以3分排榜尾。曼聯領隊蘇斯克查賽後反駁外界對C朗「唔勤力」嘅指控:「所有質疑C朗比賽態度嘅人,唔該睇番呢場波,主場出擊我會要佢走位、墮後同逼搶,C朗甚至出現喺我哋小禁區防守,佢做足晒一切前鋒要做嘅嘢,當然仲有佢嘅招牌絕殺!」

蘇B無出普巴(後備上陣),半場先輸2球,下半場靠般奴助攻入返2粒,最後由C朗頭頂至勝。

3 : 2
阿特蘭大
曼聯                                              柏沙歷 (15')迪美拿 (28')
華舒福 (53')
哈利麥佳亞 (75')
C朗拿度 (81')

正選陣容

門將
1. 迪基亞
7. C朗拿度
17. 費特
10. 華舒福
11. 美臣格連活
18. 般奴費蘭迪斯
39. 麥湯文尼
23. 梳爾
5. 哈利麥佳亞
2. 連迪洛夫
29. 雲比沙卡

後備陣容

6. 普巴
34. 雲迪比
3. 拜耶
21. 卡雲尼
31. 馬迪
14. 連加特
36. 艾蘭加
25. 山曹
26. 甸軒達臣
8. 馬達
27. 迪利斯
20. 達洛治

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
熱賣及精選
繼維拉利爾之後,C朗再做反cup英雄

這就是蘇柴講的激情反勝 ? 還是自我麻醉反勝 ?
以前歐聯主場對住阿特蘭大同級的羅馬, 係半場已經贏到收工.

次次都係自由發揮, 冇戰術、冇分工、靠神來之筆 + 運氣, 因為反勝就視若無睹、沾沾自喜, 下場又繼續各有各玩..
不過今場有進步啦, 60分鐘就換人, 唔係 80分鐘至換.

引用:
原帖由 Douzo 於 2021-10-21 09:51 AM 發表

這就是蘇柴講的激情反勝 ? 還是自我麻醉反勝 ?
以前歐聯主場對住阿特蘭大同級的羅馬, 係半場已經贏到收工.

次次都係自由發揮, 冇戰術、冇分工、靠神來之筆 + 運氣, 因為反勝就視若無睹、沾沾自喜, 下場又繼續各有各玩..
不過今場有進步啦, 60分鐘就換人, 唔係 80分鐘至換.
輸兩粒,鏡頭影住蘇B笑笑口同卡域克傾偈,看似談戰略。

二五巴為何做後備,最後都要換出來,戰局才逆轉。

C朗滿場飛,幸好夠體能,最後還頂入一球。

C朗發威,有救啦

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-10-21 09:51 AM 發表

繼維拉利爾之後,C朗再做反cup英雄
C朗歐聯反cup
美斯歐聯入球
二件球王喜愛歐聯大賽

引用:
原帖由 又梅又西八寶粥 於 2021-10-21 09:56 AM 發表

梅西迷表示:好易姐 
睇見到覺得辛苦
美斯很輕易入2粒
C朗很辛苦才頂入

引用:
原帖由 mlck67 於 2021-10-21 09:59 AM 發表

C朗發威,有救啦
蘇B排陣有點怪,球員又反應慢,不輸已經要劏雞還神。

條L樣好絕殺救全家  洗唔洗甘撚形呀

蘇真係唔夠班,換教練啦曼聯,唔係次次咁好彩!

引用:
原帖由 D74獨裹鑽帖猿 於 2021-10-21 10:09 AM 發表

蘇真係唔夠班,換教練啦曼聯,唔係次次咁好彩!
蘇B訓練無招數,換人又不夠果斷,全場等運到,贏波靠運。

贏波總比輸波好!支持曼聯!

引用:
原帖由 阿努阿圖瓦圖 於 2021-10-21 10:56 AM 發表

贏波總比輸波好!支持曼聯!
曼聯越嚟越似雜牌軍,無戰術的比賽。

以前有逼搶、有輸送、兩翼齊飛、後防助攻,回防又快,現在乜都無。

再不找人鎮壓,曼聯想重奪冠軍,可能又要等多幾年。

贏番場止血,希望曼聯球員團結d,佢地實力係夠。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]