• 瀏覽: 2,896
  • 回覆: 49
本輪歐冠盃,C.朗拿度(Cristiano Ronaldo)在最後階段的入球,幫助曼聯獲得了比賽勝利。

比賽第81分鐘,C.朗拿度頭槌入球,曼聯3比2逆轉比賽,獲得了一場重要勝利。

值得一提的是,這已經是C.朗拿度連續第三場歐冠盃比賽為曼聯入球了。他上一次連續3場歐冠盃比賽為曼聯入球還是在2007年11月,那個賽季曼聯也獲得了歐冠盃冠軍。

今季,C.朗拿度在對瑞士年青人的比賽中攻入1球,但球隊1比2落敗。

對維拉利爾,他在第94分鐘入球,絕殺對手。

對阿特蘭大,他第81分鐘入球,幫助球隊逆轉。

統計顯示,這已經是C.朗拿度在歐冠盃中第42次攻入致勝入球了,這讓他排名歷史第一。C.朗拿度在歐冠盃中的致勝入球比美斯(Lionel Messi)還多3個。

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/13705467/1/20211021

C朗又排名歷史第一

塑料袋球衣少年:梅西騙了我 他說幫我卻再沒理過我
美斯又惹官緋!旗下基金會被調查 曝藉此逃稅
傳隊友不滿欠尊重 美斯做孤獨精
基沙文前經理人轟美斯隻手遮天:佢係巴塞嘅毒瘤
熱賣及精選
引用:
原帖由 19西蒙 於 2021-10-21 10:42 AM 發表

等我堆玩具入來表演搬龍門啦
可能又話頭槌無技術
唔計

金球獎又行近一步了,好興奮啊,等頒獎

如果曼聯贏埋歐冠,下年又係C朗贏金球獎啦
以38歲之齡,連贏兩屆金球獎,一定前無古人,後無來者,問你地服未?

世二朗👍👍😐

引用:
原帖由 19西蒙 於 2021-10-21 11:00 AM 發表

果班小朋友最痛恨既12碼梅西都係靠佢入
梅西叫佢跑半場都無力再扭啦,何況要跳

引用:
原帖由 kudoshizuka 於 2021-10-21 10:58 AM 發表

如果曼聯贏埋歐冠,下年又係C朗贏金球獎啦
以38歲之齡,連贏兩屆金球獎,一定前無古人,後無來者,問你地服未?
說好了的 反cup

引用:
原帖由 肥雄1968 於 2021-10-21 11:17 AM 發表

說好了的 反cup
yeah
我地朗迷而家情緒高漲,等住睇朗朗拎住個金球獎返奧脫福威威

引用:
原帖由 一休小徒孫 於 2021-10-21 11:09 AM 發表

世二朗👍👍😐
統計顯示,這已經是C.朗拿度在歐冠盃中第42次攻入致勝入球了,這讓他排名歷史第一。C.朗拿度在歐冠盃中的致勝入球比梅西還多3個。

C朗係世1喎

又揾到d嘢贏美斯
可以平衡吓都好嘅

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-10-21 11:28 AM 發表

又揾到d嘢贏美斯
可以平衡吓都好嘅
球隊贏輸, 踢得好唔好, 全部無所謂.
球隊四大皆空、降班都無問題, CR7 有波入就得啦.

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-10-21 11:28 AM 發表

又揾到d嘢贏美斯
可以平衡吓都好嘅
嬴梅西嘅野通街都有
邊要搵

用頭入唔計啊

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]