• 瀏覽: 25,271
  • 回覆: 108
  • 追帖: 3
我前排坐左位師兄既車,同師兄傾左陣計
佢問我有無考車牌,我話得私家車自動波牌
跟住佢叫我趁後生應該考多幾張搵食車牌,考晒貨van、貨車、巴士、的士、拖頭牌
但我自己諗,其實又用唔著,有無必要而家要一口氣考晒d牌去呢?

各位師兄點睇?你地會一口氣考晒d牌,定係有需要時先考?

精選汽車
趁後生考多幾張傍身冇壞, 到老左就未必咁有精力去溫書背野

有興趣揸車搵食就去考啦,增值自己丫馬!

有時間, 有$, 考佐先。。。有選擇,  日後先算。

有時間有金錢有興趣可以考定傍身,起碼考9/10棍波巴士牌先

唔會考晒,但會考多一兩張,除非遲d想揸的士,唔係我自己會簡10/18號,考完直接吸返落2號,唔洗特登考2號仔。就算唔用黎搵食都有用,考左巴士牌旅行可以揸旅行車

你做工作?如果係醫生律司之如始類!甘日后大唔大可能揸車搵食,如果好大唔可能唔會!甘考甘多牌做咩?

引用:
原帖由 el136 於 2021-10-21 05:52 PM 發表

你做工作?如果係醫生律司之如始類!甘日后大唔大可能揸車搵食,如果好大唔可能唔會!甘考甘多牌做咩?
認同師兄. 我見好多做文職考晒d牌嚟曬. 唔好講d大牌. 有d連部細車都揸唔掂

引用:
原帖由 hippyk411 於 2021-10-21 02:04 PM 發表

趁後生考多幾張傍身冇壞, 到老左就未必咁有精力去溫書背野
個位師兄都係咁講,佢話佢拖頭牌都考埋
考定先無壞喎,但我又唔覺自己用得著

引用:
原帖由 mugqq 於 2021-10-21 05:33 PM 發表

有時間有金錢有興趣可以考定傍身,起碼考9/10棍波巴士牌先
棍波巴士搵食最好?我聽個位師兄叫我考貨車牌先

引用:
原帖由 tearteller 於 2021-10-21 05:52 PM 發表

唔會考晒,但會考多一兩張,除非遲d想揸的士,唔係我自己會簡10/18號,考完直接吸返落2號,唔洗特登考2號仔。就算唔用黎搵食都有用,考左巴士牌旅行可以揸旅行車
考巴士牌就可以係外國揸旅行車?

引用:
原帖由 el136 於 2021-10-21 05:52 PM 發表

唔係醫生律師,只係普通文員仔一個

揸車搵食唔係想像中咁易

引用:
原帖由 海島委屈的牛牛 於 2021-10-22 11:18 AM 發表

揸車搵食唔係想像中咁易
識個自己車貨van司機
平日做自己單
有空會開”那那” 攝下時間
佢俾埋個app 我睇
一個得千幾蚊收入🤣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]