• 瀏覽: 2,741
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
有次做錯野,佢好直接咁講,不如你辭職唔好做啦,新嚟既都過你......

熱賣及精選
"你咁恨錢 你要幾多你講" 然後塞個銀包比我

記得個陣同事搶左我個客,我投訴佢要經理改單,
因為我湊左個客好耐, 有乜可能因為我line busy
同事就入左自己個code , comission歸佢
經理仲比下屬可以咁樣搶客,我地人工係計commission
我後悔無係佢銀包拎返幾千蚊!!!!

你做乜咁晏都仲未走 !?

引用:
原帖由 羊毛衫衫 於 2021-10-21 05:57 PM 發表

有次做錯野,佢好直接咁講,不如你辭職唔好做啦,新嚟既都過你......
試過有上司好直接講: 我幫你阿媽教女,X你老母,唔死無X用!之後全程用粗口鬧足個半鐘,越鬧越開心

我仲好記得佢話: 你放假都要長期開電話,如果自己跟開嘅客人有咩未跟進,要隨時On call
我心諗我係返書局,唔係返船務,點解要咁樣對我,人工得嗰7千幾,懷疑係個經理玩嘢😡其他舖頭都冇呢個規矩
之後為咗迫我辭職,就罰我三個月喺廁所日日洗裝書膠架,洗到你唔做為止

引用:
原帖由 羊毛衫衫 於 2021-10-21 05:57 PM 發表

無做錯野而俾老細鬧, 鬧物都好, 都係難受.

嘜都吾識 唔係鬧你 係鬧你全家

話我唔跟佢指示做,但明明個指示佢自己心裡改咗但冇出聲,就忽佢小

引用:

哩D已經好合理,起碼真係有錯。1
我試過,老細出房門向全世界大鬧我,之後我衝入佢房理解,發現係我上司錯,我叫埋上司入老細房,上司都認係自己錯。
我老細居然話,就算件事你冇錯,我依家係要話係你錯,甘又點呀?
我嬲到拍枱話,你信唔信我忍唔住會打你?
上司驚到拉住我出門,仲落街請我食麥記,叫我原諒佢同老細喎。
當然,事後要搵過份工啦。

我反而想問,發現上司做錯嘢,又或者自己根本無做錯,大家會唔會鬧返轉頭?

「死廢柴」
之前個上司係冇口德之人,任何難聴説話都會講出口

引用:
原帖由 其實你後面有人 於 2021-10-21 06:24 PM 發表

"你咁恨錢 你要幾多你講" 然後塞個銀包比我

記得個陣同事搶左我個客,我投訴佢要經理改單,
因為我湊左個客好耐, 有乜可能因為我line busy
同事就入左自己個code , comission歸佢
經理仲比下屬可以咁樣搶客,我地人工係計commission
我後悔無係佢銀包拎返幾千蚊!!!!
你諗多咗, 佢肯定知道冇乜錢喺銀包, 先至任你攞, 而且估到你唔敢攞

引用:
原帖由 華陀在世 於 2021-10-22 10:09 AM 發表

我仲好記得佢話: 你放假都要長期開電話,如果自己跟開嘅客人有咩未跟進,要隨時On call
我心諗我係返書局,唔係返船務,點解要咁樣對我,人工得嗰7千幾,懷疑係個經理玩嘢😡其他舖頭都冇呢個規矩
之後為咗迫我辭職,就罰我三個月喺廁所日日洗裝書膠架,洗到你唔做為止
如到咁嘅上司真係萬中無一, 惟有轉工, 但轉工前有方法投訴佢呢? 佢應該都有上司

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-10-22 04:52 PM 發表

哩D已經好合理,起碼真係有錯。1
我試過,老細出房門向全世界大鬧我,之後我衝入佢房理解,發現係我上司錯,我叫埋上司入老細房,上司都認係自己錯。
我老細居然話,就算件事你冇錯,我依家係要話係你錯,甘又點呀?
我嬲到拍枱話,你信唔信我忍唔住會打你?
上司驚到拉住我出門,仲落街請我食麥記,叫我原諒佢同老細喎。
當然,事後要搵過份工啦。
成件事最錯係喺房度講, 應該喺其他同事面前公開講, 反正都諗住走, 幫大家出一出氣, 分分鐘可以令老細收斂, 造福大家!

引用:
原帖由 平淡的足跡 於 2021-10-23 01:41 PM 發表

成件事最錯係喺房度講, 應該喺其他同事面前公開講, 反正都諗住走, 幫大家出一出氣, 分分鐘可以令老細收斂, 造福大家!
年青,邊有諗做就要忍。
依家,陪笑係係係就一日。

提示:支持鍵盤翻頁左 右