• 瀏覽: 6,138
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/13715009/6/20211023

據《拖連奴體育報》報導,C.朗拿度打破了祖記緊密團結的球隊,並在更衣室忽視了平等團結和謙遜的原則。本週早些時候,邦路斯也在採訪中暗示了這點,他表示,沒有C.朗拿度的祖記更像一支球隊。

在C.朗拿度加盟祖記前,之前的主力前鋒卡路士,文素基治和希古恩都加入了球隊的防守,並靈活發揮自己的角色幫祖記贏得比賽,其他球員包括普巴、艾維斯和派路過去也沒有出現像C.朗拿度這樣的情況。

據說C.朗拿度「從來不參與防守」,在球隊作為一個整體進行防守時,他總是置身事外,報導還暗示C.朗拿度總會對隊友不夠好的傳球感到不滿甚至批評。

《全體育報》表示,祖記更衣室已經出現了裂痕,C.朗拿度的加盟讓祖記的方向變得鬆散和脆弱,他的出現在場內場外都對球隊產生了影響。

而在C.朗拿度今夏回歸曼聯後,類似的說法也出現在了曼聯身上。

基斯坦奴就係咁樣拖累球隊,今天的曼聯,就係昨天的祖記

說好的6比5已出現,真係辛苦晒
熱賣及精選
球皇

阿朗啲衰嘢都經常係直播畫面見到

他表示,沒有C.朗拿度的祖記更像一支球隊。 係咪因為佢獨食自私?

難怪前3年祖記由班霸攪到咁的下場

愈來愈多祖記唱衰返牙朗新聞
真係人走茶涼,話曬牙朗 紓尊降貴來挑戰,又做埋神射手,唔防守又有咩所謂?

多鳩如

多數舊隊友都會互撐, 只有等餵朗害人後舊隊友先敢講真話, 門口等餵王真係害人不淺

引用:
原帖由 咸板 於 2021-10-23 01:01 PM 發表

多鳩如
冇錯,因為係人都知😌

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-10-23 11:19 AM 發表

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/13715009/6/20211023

據《拖連奴體育報》報導,C.朗拿度打破了祖記緊密團結的球隊,並在更衣室忽視了平等團結和謙遜的原則。本週早些時候,邦路斯也在採訪中暗示了這點,他表示,沒有C.朗拿度的祖記更像一支球隊。

在C.朗拿度加盟祖記前,之前的主力前鋒卡路士,文素基治和希古恩都加入了球隊的防守,並靈活 ...
咁樣講野 ... 太過份, 我最憎人講事實.

又講得幾岩

做得球迷都有眼睇,唔講都知啦!

引用:
原帖由 意甲老四 於 2021-10-23 01:19 PM 發表

多數舊隊友都會互撐, 只有等餵朗害人後舊隊友先敢講真話, 門口等餵王真係害人不淺
同隊時
隊友敢怒不敢言
離隊後
隊友盡訢心中情
除咗基斯坦奴
真係好難揾到第二個

c朗話哂係祖記都做過鐵閘,竟然咁樣中傷c朗,下次就返黎挑戰你

如果我有咁嘅隊友 我一定同佢嘈更交 一係佢唔踢 一係我唔踢

引用:
原帖由 何紅申 於 2021-10-23 11:33 AM 發表

球皇
裘蝗

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]