• 瀏覽: 1,865
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
捉到你佢會話你聽遲啲會收到告票喎 !之前有師兄罸過250囉

熱賣及精選
罰過3舊水

引用:
原帖由 揚州炒旦 於 2021-10-23 06:46 PM 發表

罰過3舊水
小心為上

過馬路可唔可以踩出馬路,避開被告在行人過路處踩車

引用:
原帖由 victorwong888 於 2021-10-24 01:28 AM 發表

過馬路都係要推,因為馬路上汽車 不會橫過馬路

單車不歡迎港,係要玩呢d
係馬路中間飛車又唔去捉,死咗人又要去捉d細路jojo交數

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-10-24 10:28 AM 發表

無計!唔自律踩車瀨咗野。警察ㄧ定要做野!

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-10-24 10:28 AM 發表

單車路設施不友善

成條街無人行你都要推車……
段行人路得幾步你都要推車……
如果唔好彩上庭,最低消費半日人工+450……

引用:
原帖由 victorwong888 於 24-10-2021 01:28 AM 發表

馬路旁邊如果有單車, 單車一定不可以踩出馬路 ,否則 照罰款 。 大尾篤便是最好的例子

引用:
原帖由 觀塘租車 於 2021-10-26 01:40 AM 發表

馬路旁邊如果有單車, 單車一定不可以踩出馬路 ,否則 照罰款 。 大尾篤便是最好的例子
圖中是十字路口,黃色是行人過路處,單車可否行藍色路線踩出馬路
歡迎討論

引用:
原帖由 victorwong888 於 2021-10-26 03:05 AM 發表

圖中是十字路口,黃色是行人過路處,單車可否行藍色路線踩出馬路
歡迎討論
冇野好討論 正苦已講明 行緊單車徑就用翻單車徑過路處 就算可行 又出又入 中間又經行人路啊蛇已經可以捉你行人路上踩單車 咪又係死
''如道路上有單車線,或路旁有單車徑,你必須在該處行駛,不准使用其他路面。 如單車徑旁有行人徑,不准駛上行人徑。 經常留意行人,尤其是幼童,他們可能沒有察看清楚,就踏進或走入單車徑。 在單車徑騎單車時,必須遵守在普通道路上應予遵守的規則和指示。''

當日我都係現場 已經提曬後面單車友落車推 有兩件學生仲嫌我阻住佢 叮我 爆住車上斜 唔駛廿秒已經俾啊蛇捉住左

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]