• 瀏覽: 1,525
  • 回覆: 19
如果叫我一定要選擇一個神來信,
我會決定:
我信財神,給錢我的,而不是問我要錢!

.

晚來天欲雪,能飲一杯無?
熱賣及精選
引用:
原帖由 利超人 於 2021-10-24 07:24 AM 發表

我會決定:

.
總之唔係信天主教基督教就得。
嗰啲教信咗會成為「別人的財神」🤣

你以為自己好聰明嗎?豈不知貪愛世界是極愚蠢的事?錢可以買性命嗎?你死了賺的錢歸誰?我勸你要做真聰明,得屬天的智慧~~願神祝福你~~~

引用:
原帖由 剎華 於 2021-10-24 12:22 PM 發表

你以為自己好聰明嗎?豈不知貪愛世界是極愚蠢的事?錢可以買性命嗎?你死了賺的錢歸誰?我勸你要做真聰明,得屬天的智慧~~願神祝福你~~~
最「聰明」都係啲神父牧師,一邊叫人唔好儲錢,一邊就收人錢儲起🤫

無人做敵基督呀,神幾時黎又唔知,個遊戲唔知幾時完,無人教我玩呢個遊戲,我亂咁玩,玩到自己痴q埋線。

神同魔鬼又唔識分,咩係得救又唔知,神又叫我地凡事都信,即係佛又信,道又信,邊個係同伴又唔知,麥都唔知就黎左呢個世界,遊戲好難玩,點先通關呀,有無人打爆機?難怪咁多人自殺,橫又係死,豎又係死,早死早超生,玩過下一世,人生究竟有咩意義,出生麥都唔知,麥都要重頭學,陷阱又多,規矩又多,麥都要尋找,神又叫靠佢,我比埋條命佢佢幫我玩好過啦,使麥要我,做又36,唔做又36。我唔想做神,又唔想做人,更唔想做邪惡既撒旦,我咩都唔想做呀,我麥都唔要呀,永生有咩用,重複做10年野都悶啦,何況永遠,呢d叫福咩,呢d係懲罰呀!聖經又神神化化任意解讀,我想講,神你請番黎d牧師無個得呀。

我要歡呼哥頌觀世音菩薩,合掌恭敬🙏🏻因為

引用:
原帖由 利超人 於 2021-10-24 07:24 AM 發表

我會決定:

.
世界上有些東西不是財就是令人快樂的~~~
另外, 有什麼宗教不需要信眾既捐獻來維持運作呢?

引用:
原帖由 pizza5 於 2021-10-25 03:20 PM 發表

世界上有些東西不是財就是令人快樂的~~~
另外, 有什麼宗教不需要信眾既捐獻來維持運作呢?

奇怪的是個個教徒叫人奉獻身家,積聚天上財富wor?
咁似種金術?

.

引用:

我會決定:

.
不可能。
正如你不能揀李生做你老豆。

引用:

我會決定:

.
拜完會天跌錢?

引用:
原帖由 庭園美 於 2021-10-24 08:57 AM 發表

總之唔係信天主教基督教就得。
嗰啲教信咗會成為「別人的財神」🤣
對。

引用:
原帖由 冗員七號 於 2021-10-29 10:11 PM 發表

拜完會天跌錢?
當然唔會, 因為都不是教義之一~

引用:
原帖由 冗員七號 於 2021-10-29 10:11 PM 發表

拜完會天跌錢?
基督徒就個個月跌錢喇🤣

<<基督徒就個個月跌錢喇>>

聖經那有說新約信徒要個個月奉獻?
有本事就找證據出來~~~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]