• 瀏覽: 14,000
  • 回覆: 104
  • 追帖: 3
+2
本主題由 canon123 於 2021-12-30 03:16 AM 關閉
引用:
原帖由 海灘紅色的師兄 於 2021-10-24 04:30 PM 發表
要通關,一定要全部香港人裝,唔係點追蹤密切接觸者?但要全香港人裝,應該無可能。
冇可能,咁港人自己去爭拗掂佢囉。

😪

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 lucky_guy 於 2021-10-24 07:11 PM 發表
我覺得返大陸既裝, 唔返既唔裝冇乜問題, 因為最緊要查到中招果位去過邊啫.
我覺得最大問題係點確保裝左既人, 係香港時都一直會用健康碼, 否則就查唔到來源了.
梗係唔係啦。

錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯錯

家陣最大嘅係法律問題呀️查到又點先

香港人係講人權,港人唔能配合,港人有病唔去醫關政府咩事?

港人係講人權,病歷係個人私隱呀

醒下啦

咁不如諗下喺大陸啲銀行、買賣樓宇手續點樣可以喺香港一條龍搞晒喇。

引用:
原帖由 fkkyellowobject 於 2021-10-25 09:44 發表

全世界都會有確診,唔好咁天真,大陸嘅掂係因為控制得快,3日內搵到原頭,一星期做千萬個檢測,你搵下呢個世界邊度有地方可以做到? 唔學似其地方搞極都搞唔掂,跟住用一句『與病毒互傳』嚟到掩飾自己。
除非完全切斷同外國任何聯繫,否則冇可能0確診。

當全世界都用新方法去迎合新時期,因為大部份人都明白已經冇可能完全消滅新肺炎病毒。加上而家有疫苗已經可以大減病毒對人體產生病症。

引用:
原帖由 disclaimer18 於 2021-10-25 10:27 AM 發表

唔能係呀?

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

中央提供全民免費檢測棚仆街港人都反。

點封?

😂😂😂😂
澳門有得俾你睇,咪點會同澳門通關

引用:
原帖由 disclaimer18 於 2021-10-25 11:14 AM 發表

澳門係大陸嘅一個城市用大陸標準。
澳門人全民配合使用健康碼。

香港係國際城市用歐、美國際標準。

香港人棚仆街講人權,港人有病唔醫係人權,擴散病毒係人權。

港人唔配合有健康碼都沒用,收到訊息唔去檢測、唔去隔離,你點處理?

健康碼要全民配合同合作先有用。

明冇?

咁都做唔到唔使指意大陸同香港通關

引用:
原帖由 noel2046 於 2021-10-25 12:23 PM 發表

咁都做唔到唔使指意大陸同香港通關
咁你知唔知有好多港人係返唔到大陸?
亦有好多人係唔會返大陸?

呢堆人有權會好落力 為返到大陸嘅人爭取私隱,反健康碼。

明冇?

引用:
原帖由 _剛仔 於 2021-10-25 10:57 AM 發表

除非完全切斷同外國任何聯繫,否則冇可能0確診。

當全世界都用新方法去迎合新時期,因為大部份人都明白已經冇可能完全消滅新肺炎病毒。加上而家有疫苗已經可以大減病毒對人體產生病症。
你睇下英國同新加坡,一話開放返同病毒共存之後,而家個爆疫情況係點樣? 呢個新時期留返你去迎合咯。

引用:
原帖由 waiwaiufo 於 2021-10-24 04:37 PM 發表
鄉土班傻仔成日一日到黑健康碼,殊不知健康碼其實你個微信禁下就有,所謂健康碼本身亦冇什麼追蹤功能。大陸有行蹤追蹤功能果個叫做行程碼。乜嘢系統對接唔到全部都係偽命題。依家好明顯唔係所謂疫情問題,純粹係大陸唔想人落嚟,亦唔想人上去。
又唔係WO~
我一直都無搞個行程碼
我只有粵康碼,
我有次經過越秀區疑似有疫情地點附近,
到晚黑佢真係發個SMS黎話我知我去過中風險地區叫我去做PCR

所以我覺得佢粵康碼都係有追蹤功能

引用:
原帖由 小小狗尾巴草 於 2021-10-25 02:26 PM 發表

又唔係WO~
我一直都無搞個行程碼
我只有粵康碼,
到晚黑佢真係發個SMS黎話我知我去過中風險地區叫我去做PCR

老友你有冇諗過係佢根據你手機號碼曾經接收疫區手機發射塔嘅訊號,所以用sms推送短訊俾你,而唔係用同內置健康碼嘅微信通知你呢?

引用:
原帖由 waiwaiufo 於 2021-10-25 03:19 PM 發表

老友你有冇諗過係佢根據你手機號碼曾經接收疫區手機發射塔嘅訊號,所以用sms推送短訊俾你,而唔係用同內置健康碼嘅微信通知你呢?
阿~咁呢個講法就岩呀
國內都講過係經手機訊號定位

引用:
原帖由 小小狗尾巴草 於 2021-10-25 02:26 PM 發表

又唔係WO~
我一直都無搞個行程碼
我只有粵康碼,

C兄收到SMS係關行程碼事, 行程碼唔需要申請, 只要你有大陸手機號, 你個台好自然知道你係邊度出現過, 除非你長期唔開機。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]