• 瀏覽: 8,985
  • 回覆: 252
  • 追帖: 1
頭先去🦆記配番個燈膽,整碟搶粉諗住回家煮飯食,凸然醒起煲遮環頭包點料理平過長沙
我記得之前北河好平,順便去北河做個市場調查,真係平過長沙,仲平過煲遮環頭
長沙蝦餃無得平,北河照平!上次長沙蝦餃拼燒賣要$37,今晚北河只需$31
糯米飯長沙$25,北河$21,今日升旗日凸價只需$19,臨收工最後一盒特別大盒,食完搶粉,又咁大盒糯米飯,蝦餃燒賣食唔落,唯有留番明天早餐
北河糯米飯+蝦餃燒賣,剛剛好$50

附件

20211024晚餐.jpg(918.84 KB)

2021-10-24 09:14 PM

20211024晚餐1.jpg(1.11 MB)

20211024晚餐2.jpg(1015.04 KB)

20211024晚餐3.jpg(970.26 KB)

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
熱賣及精選
引用:
原帖由 大林林 於 2021-10-24 09:14 PM 發表

頭先去🦆記配番個燈膽,整碟搶粉諗住回家煮飯食,凸然醒起煲遮環頭包點料理平過長沙
我記得之前北河好平,順便去北河做個市場調查,真係平過長沙,仲平過煲遮環頭
長沙蝦餃無得平,北河照平!上次長沙蝦餃拼燒賣要$37,今晚北河只需$31
糯米飯長沙$25,北河$21,今日升旗日凸價只需$19,臨收工最後一盒特別大盒,食完搶粉,又咁大盒糯米 ...
無飯家庭。。。

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-10-24 09:22 PM 發表

無飯家庭。。。
呢排好忙,回到家都好夜,今晚算早,有諗住買餸煮飯,不過去開市場調查,順便拎d野回家

糯米飯好抵,不過呢度全部嘢你都係忍吓口,糯米飯怕黏埋一舊,所以係用油撈勻的

引用:
原帖由 大林林 於 2021-10-24 09:27 PM 發表

呢排好忙,回到家都好夜,今晚算早,有諗住買餸煮飯,不過去開市場調查,順便拎d野回家
食飽左,早啲休息啦

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2021-10-24 09:27 PM 發表

糯米飯好抵,不過呢度全部嘢你都係忍吓口,糯米飯怕黏埋一舊,所以係用油撈勻的
今晚賣剩蔗,特別多油,平時我回家一定蒸番熱先食,蒸番好多油出黎,今晚好攰懶蒸,我都覺得多油
點心明天先吃

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-10-24 09:32 PM 發表

食飽左,早啲休息啦
呢度無乜人早過我訓

我想問講個「街」字要判幾多年

引用:
原帖由 大林林 於 2021-10-24 09:37 PM 發表

呢度無乜人早過我訓
通常早瞓都會早起

好似好好味咁

引用:
原帖由 bunnyyu 於 2021-10-24 09:38 PM 發表

我想問講個「街」字要判幾多年
唔洗徙米飯,打完三籐可以回家食自己,下升旗自己搭車黎再打三籐

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-10-24 09:42 PM 發表

通常早瞓都會早起
我每天日出就上床訓,訓到衫乾就起床

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-10-24 09:32 PM 發表

食飽左,早啲休息啦
16,激烈運動後,今晚訓到嗎?
 明天有冇自製連假?

引用:
原帖由 singsings 於 2021-10-24 09:45 PM 發表

好似好好味咁
呢間唔差,有d出品比酒樓更勝半籌

引用:
原帖由 大林林 於 2021-10-24 09:14 PM 發表

糯米飯長沙$25,北河$21,今日升旗日凸價只需$19,臨收工最後一盒特別大盒,食完搶粉,又咁大盒糯米 ...
早兩日都食咗哩間個糯米飯。
如果我係阿大,就會食3粒蝦餃,1粒燒賣,半個飯。
明早就3粒燒賣,半個飯甘食。

主題標籤 #早餐 #燒賣
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]