• 瀏覽: 11,102
  • 回覆: 57
  • 追帖: 3
有無人試過裝電子鎖會咁快壞
1)wifi成日連不到線(已經試咗用wifi熱點都唔得)
2)在大門外按面版有時無反應要用鎖匙開門
3)新電池3個月就無電,再換新電池後3個星期又無電(用建議的全新8粒電)
4)出外鎖不到門,不停叫無電,又要再換

想知,點解三星會賣d壞野比客,佢哋無做品質測試咩,客服只接受辦公時間查詢,我真係對佢無晒信心啦

有無人試過由電子鎖轉用機械鎖吖

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 也屎啦你 於 2021-10-26 09:13 AM 發表

三星, 來自星星的你 男主角 , 按password鍵就開到門入屋,連鐵閘都無。
如果出左街先黎門常開就精彩啦。套劇有集 有賊入屋,好easy
所以我日日都起驚慌下生活,想知道有無人換番機械鎖,同點敝番d洞可以無咁肉酸

引用:
原帖由 wewe_wetwet 於 2021-10-26 09:17 發表

所以我日日都起驚慌下生活,想知道有無人換番機械鎖,同點敝番d洞可以無咁肉酸
文字答案,用錢去旺角裝修街買過度門。 無難度。

唉…打去3星技術支援,無人聽,留言又話滿,如果有緊急是咁點算

引用:
原帖由 wewe_wetwet 於 2021-10-26 09:35 發表

唉…打去3星技術支援,無人聽,留言又話滿,如果有緊急是咁點算
合法請個有保安牌既保安。又係用錢,用文字表達解決到。

以前hk三大外國金融機構係 中環既server房,一個server係 NY, 一個server係歐洲,一個server 係 HK,   係HK 裝修時,係server 樓層每一間房都有一個看更 睇住先俾入房。 果層至少十幾個看更 坐係間間房既門口度,仲要冷氣凍到飛起添。

最經典係裝修佬 用木梯腳 壓住成排光纖線 ,企上木梯度整野,跟住d 鬼佬眼都凸埋 吹雞叫人黎睇過晒 d 光纖 ...

二年多無壞,9個月換電, Wifi 試過得,不開啟此功能。。淘來的, 相熟,有信心親友都裝, 無被盜無事無壞。。。裝回機械鎖, 面板要大, 夠蓋舊孔便可以。。。

引用:
原帖由 hermanherman 於 2021-10-26 09:46 發表

二年多無壞,9個月換電, Wifi 試過得,不開啟此功能。。淘來的, 相熟,有信心親友都裝, 無被盜無事無壞。。。裝回機械鎖, 面板要大, 夠蓋舊孔便可以。。。
平時我都係女主大晒, 不過女主要跟 來自星星的你 咁裝password門鎖, 我梗係say no.  

有部份原因係男主角 高大 青春 鮮肉 靚仔過我 ..

電子鎖咁快無電好麻煩喎,其實連wifi黎做乜,如果唔係常用功能就咪鬼理佢啦
我用飛利x,差唔多1年未換過電,安裝師傅話最好用勁量或金霸王。只會用到一般指紋解鎖,感應快,密碼都少用

引用:
原帖由 阿沁Real 於 2021-10-26 10:31 AM 發表

電子鎖咁快無電好麻煩喎,其實連wifi黎做乜,如果唔係常用功能就咪鬼理佢啦
我用飛利x,差唔多1年未換過電,安裝師傅話最好用勁量或金霸王。只會用到一般指紋解鎖,感應快,密碼都少用
我用勁量的,咁快無電都係有問題啦,連wifi先睇到電量剩多少,如果無電就鎖唔到門好大鑊,可惜無辦法聯絡3星客服,留言又話滿,即係迫人在保養期內自己比錢搵出面d師傅整😔

引用:
原帖由 wewe_wetwet 於 2021-10-26 10:35 AM 發表

我用勁量的,咁快無電都係有問題啦,連wifi先睇到電量剩多少,如果無電就鎖唔到門好大鑊,可惜無辦法聯絡3星客服,留言又話滿,即係迫人在保養期內自己比錢搵出面d師傅整😔
三星啲客服出名爛雖然我用三星手機。。。
就無電時唔會有語音提示?
如果連wifi用果啲wifi解鎖,一次性密碼就咪鬼用喇

引用:
原帖由 阿沁Real 於 2021-10-26 10:41 AM 發表

三星啲客服出名爛雖然我用三星手機。。。
就無電時唔會有語音提示?
如果連wifi用果啲wifi解鎖,一次性密碼就咪鬼用喇
就無電都無提示架,根本就係有問題

三個月無電就肯定係壞
叫佢嚟睇啦
不過半夜搵人就更係無啦

如果搵出面師傅整過,會唔會無左保養架最好都係搵返原廠處理,話唔定可以換新比你呢再者快無電未必壞,可能使用率高,可能長期連wifi藍芽都較耗電

引用:
原帖由 wewe_wetwet 於 2021-10-26 10:35 AM 發表

用金兔仔啦,我之前用大隻仔都係好快無電,用金兔仔就九個月換一次。

我都有連wifi

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]