• 瀏覽: 3,071
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
好灰好灰。覺得人生已無希望,小朋友又細,好驚好擔心,晚晚都訓唔到,好想死左去,唔醫算了。

熱賣及精選
不是你想像中的絕望
乳癌是多種癌症中較易醫之一
賀爾蒙藥、 標靶、骨針、化療都有助控制病情和保持生活質素
不要灰心
加油💪🙌

乳癌4期好似長期病患
食藥控制
吾使咁灰

為左小朋友, 你要振作, 天無絶人之路

引用:
原帖由 ting123 於 2021-10-26 10:34 AM 發表

好灰好灰。覺得人生已無希望,小朋友又細,好驚好擔心,晚晚都訓唔到,好想死左去,唔醫算了。
加油呀 不要放棄 生命不在乎長短
我明白旁人好難明病患者的感受, 個種絕望 ,旁人不能理解!
但生活還需繼續, 盡力而為!
珍惜每一天!
您有無買保險
呢度係有好多病患者係度分享感受..  想講就講啦
我地會聽:)
Btw 您點發覺的 身體有symptoms? 加油

加油,唔好放棄 💪

引用:
原帖由 ting123 於 2021-10-26 10:34 AM 發表

你唔好灰心,我認識3個人朋友都有乳癌,佢哋通過積極治療同介口都可以存活廿年以上至今,你一定要介食激素嘅野,為左小朋友,你更加要努力活下去!

引用:

癌症唔係你諗到咁可怕,只係西醫不停恐嚇你好恐怖,反而西醫的賭博式療法先恐怖,四期一樣有人會康復,不信看一看西療的五年存活期

加油唔好放棄!

引用:

我都係乳癌患的,完成左化療,電療食緊荷爾蒙藥
想同同路人傾下可以pm我啊

引用:

朋友你好,我屋企人最近都面對同樣情況,而我做左主要負責照顧佢果個角色,首先我覺得你千萬唔好放棄先,為左屋企人,為左自己!第二當你聽到醫生其實係有方案俾到你,係會唔同啲,唔會咁無助~~你唔介意的話不如你定期都分享下你近況俾我地知下~~我地keep 住會支持你

如果你有咩不安或者擔心,好似你而家咁講出黎,會好好多~~

你覺得擔心係因為你怕接受粗暴的手術,化療及電療,全部都係對病人殘忍及不能保證根治,西醫宣稱的成功根治就係五年裡面唔死就成本,那管你第六年病到半死以及病發死,多D接解其他另類療法是皇道

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]