• 瀏覽: 7,281
  • 回覆: 92
16叔郁動過後,又諗起深井隻鵝!心念即動。。。
食靚野,確實需要等一陣!
半隻。。。好對版!

附件

IMG-20211020-WA0010.jpg(295.62 KB)

2021-10-26 11:55 AM

IMG-20211020-WA0009.jpg(263.6 KB)

2021-10-26 12:09 PM

IMG-20211020-WA0008.jpg(239.64 KB)

2021-10-26 12:24 PM

熱賣及精選
光脫脫

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-10-26 11:55 AM 發表

美味不用等

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-10-26 11:56 AM 發表

光脫脫
食得啦。。。掂!

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-10-26 11:55 AM 發表

半隻。。。好對版!
好普通,冇乜特別吸引之處,三十幾年前老爸還經營大排檔時還有炭火燒味掛爐,我試過玩咖喱味掛爐鴨,真係唔錯的!做法好簡單,只係需要在正常醃料當中加一茶匙酒樓炒星米常用嗰隻牌子嘅咖喱醬即可!要決係八角及丁香要倍量!成品外觀跟正常掛爐鴨冇分別,但切開多了一股香噴噴嘅咖喱味,其他師傅可以試吓!

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-10-26 11:58 AM 發表

美味不用等
排隊上皮中

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-10-26 12:10 PM 發表

食得啦。。。掂!
16叔單挑半隻鵝?

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-10-26 12:26 PM 發表

16叔單挑半隻鵝?
誰伯誰。。。

好正

引用:
原帖由 二叔公 於 2021-10-26 12:15 PM 發表

好普通,冇乜特別吸引之處,三十幾年前老爸還經營大排檔時還有炭火燒味掛爐,我試過玩咖喱味掛爐鴨,真係唔錯的!做法好簡單,只係需要在正常醃料當中加一茶匙酒樓炒星米常用嗰隻牌子嘅咖喱醬即可!要決係八角及丁香要倍量!成品外觀跟正常掛爐鴨冇分別,但切開多了一股香噴噴嘅咖喱味,其他師傅可以試吓!
16叔常言道,香討藏龍伏虎。。。

引用:
原帖由 二叔公 於 26-10-2021 12:15 發表

師兄落咗咖哩會帶輕微苦味的。

十六美男跑完馬拉松補充番🤣

即場隊半只  

強!!

又係裕記

食過棋哥燒鵝!真係十分普通!千樂反而唔錯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]