• 瀏覽: 2,865
  • 回覆: 26
自己返過幾年文員工,返過做批發嘅公司、飲食業嘅公司、零售店既公司,但系覺得自己返工返到渾渾噩噩,好唔開心。雖然自己識用Microsoft軟件,但系打速成嘅速度較慢,而且唔識英文。有時候我都好感激有得返工,因為自己冇長處。但系我唔多想繼續落去。。。

熱賣及精選
我地香討人支持你

唔識英文咪去學 想轉行咪去進修 要行動先有改變架

引用:
原帖由 幸福的青鳥 於 2021-10-26 09:11 PM 發表

自己返過幾年文員工,返過做批發嘅公司、飲食業嘅公司、零售店既公司,但系覺得自己返工返到渾渾噩噩,好唔開心。雖然自己識用Microsoft軟件,但系打速成嘅速度較慢,而且唔識英文。有時候我都好感激有得返工,因為自己冇長處。但系我唔多想繼續落去。。。
幾大?
唔進修死得

你返過果D行業 去邊都係打份工,除非考牌果D 前提真係岩自己做就去。5係轉來轉去晒氣 D時間都博到零售,飲食店長或經理

引用:
原帖由 幸福的青鳥 於 2021-10-26 09:11 PM 發表

知道自己不足就去彌補它,不要只是思考不去行動。

考個車牌試下轉行揸車啦

引用:
原帖由 虎門金 於 2021-10-27 03:45 AM 發表

考個車牌試下轉行揸車啦
2萬 可以

引用:

唔識英文都有文員你做,真幸福。
其實,你可以裸辭,宅係屋企,用年去計,就知有工返係幾幸福。

最重要你係男定女

呀女,唔怪得你做極都咁低職位啦
醒下啦

引用:
原帖由 無上帝 於 2021-10-26 10:09 PM 發表

仲打速成
試下用倉頡.
揾秘書會巧的

男定女 靚就吾愁

全對

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]