• 瀏覽: 7,672
  • 回覆: 190
  • 追帖: 1
早幾日d靚約去中央食梅菜扣肉,咁岩老佛爺生日,買條廿兩游水都升班$250同游水紅花竹280一斤,6隻$170加餐
太夜所有餅店無師傅寫字,最後去美心買個三哥介紹蛋撻試下,唯有文盲寫張生日卡
6個人要分兩張檯坐,豆苗叫了兩碟,其它要人肉迴轉壽司檯
加工每碟收80,唔算貴!
大家都話好食,光盆行動零廚餘

附件

20211026晚餐1.jpg(679.7 KB)

2021-10-26 09:18 PM

20211026晚餐.jpg(1017.88 KB)

20211026晚餐2.jpg(240.06 KB)

20211026晚餐3.jpg(282.83 KB)

20211026晚餐4.jpg(256.59 KB)

20211026晚餐5.jpg(218.04 KB)

20211026晚餐6.jpg(1.02 MB)

20211026晚餐7.jpg(229.48 KB)

20211026晚餐10.jpg(332.87 KB)

20211026晚餐8.jpg(865.07 KB)

2021-10-26 09:21 PM

20211026晚餐9.jpg(766.01 KB)

2021-10-26 09:21 PM

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
熱賣及精選
都係未有炸大腸出場

引用:
原帖由 大林林 於 2021-10-26 09:18 PM 發表

早幾日d靚約去中央食梅菜扣肉,咁岩老佛爺生日,買條廿兩游水都升班$250同游水紅花竹280一斤,6隻$170加餐
太夜所有餅店無師傅寫字,最後去美心買個三哥介紹蛋撻試下,唯有文盲寫張生日卡
又中央👍

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-10-26 09:21 PM 發表

都係未有炸大腸出場
老佛爺唔比叫7樣餸,下次先叫得

引用:
原帖由 ltho3k 於 2021-10-26 09:21 PM 發表

又中央👍
一千蚊邊度搵,唔通去增輝比刀背劈

咁大隻蝦開二會入味啲,文盲都肯寫字誠意十足祝壽星生日快樂,身體健康🙇

引用:
原帖由 大林林 於 2021-10-26 09:23 PM 發表

老佛爺唔比叫7樣餸,下次先叫得
生日飯叫七樣又真係唔多好!

祝老佛爺(跟林林大哥叫)生日快樂、身體健康。

引用:
原帖由 大林林 於 26-10-2021 21:18 發表

,補祝生日快樂 身體健康

引用:
原帖由 大林林 於 2021-10-26 09:25 PM 發表

一千蚊邊度搵,唔通去增輝比刀背劈
叫兩個刀貝

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-10-26 09:28 PM 發表

生日飯叫七樣又真係唔多好!

祝老佛爺(跟林林大哥叫)生日快樂、身體健康。
佢幾時都唔鍾意叫7碟餸
代老佛爺多謝你

引用:
原帖由 大林林 於 26-10-2021 21:18 發表

分檯坐?

引用:
原帖由 leopig 於 2021-10-26 09:29 PM 發表

,補祝生日快樂 身體健康
其實老佛爺明天先正日生日
代老佛爺多謝你的祝福

引用:
原帖由 大林林 於 2021-10-26 09:31 PM 發表

佢幾時都唔鍾意叫7碟餸
代老佛爺多謝你
始終係中國人,好多都唔太鍾意,包括我兩老。有時屋企咁啱係七樣,搵碟分碟變八碟。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-10-26 09:30 PM 發表

叫兩個刀貝
要孭定龜殼保護背脊

引用:
原帖由 leopig 於 2021-10-26 09:32 PM 發表

分檯坐?
無計,我地必需守法

主題標籤 #壽司 #生日
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]