• 瀏覽: 15,859
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
+2
咁講真佢又冇講錯,事實係玻璃心呀ma! 不過台灣最賤係串人又唔認!玻璃心點忍先?唔打佢點對得住碎晒既玻璃心!大陸好多玻璃心好鍾意打仗!今台灣明顯侮辱 我哋嘅習大大主席,唔打台灣點對得住我地14億人既尊嚴!臉子都事小,有辱國體事大呀ma! 真係我哩啲玻璃心都好嬲呀!支持打台灣!

打台灣係因為我地玻璃心碎左啦!絕對唔係因為大陸房產價降,咁亂要轉移視線先打台灣!絕對唔係想攪亂台灣,等台灣人移民大陸買樓,穩定中國樓市!絕對唔係因為郭台銘又有錢又串,睇佢唔順眼要搶佢錢還恆大啲欠債!絕對冇敵人既敵人姐係朋友,叫許家印去攪亂台灣搶錢!絕對唔係要增加習大大個人威望地位權力先打台灣!絕對唔係因為整死台灣有著數先整死佢!純粹因為大陸就好多玻璃心!個個心碎晒忍唔住要出兵打台灣! 台灣成日老虎頭上釘蝨乸!想攪台灣好耐㗎喇!今次睇佢點死!🤬

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2021-10-27 07:20 AM 發表
不知所謂,係需要禁!!!
禁咩姐,等佢激嬲多啲大陸勇武愛國情懷先禁啦!唔好咁容易禁左佢呀!玻璃心易碎但很有用!加油💪💪💪咁岩大陸班年輕人冇野做,對社會不滿到要躺平咁消極,今次打台灣絕對有用!台灣唔亂唔差點顯得大陸好先!?緊係要打你踩你嫁!係咪先?😏😏😏

引用:
原帖由 vinsze_hk 於 2021-10-27 06:31 AM 發表

有創作自由,但冇下架自由?
下咩架姐,返大陸播到佢全部人識!等多啲人憎台灣!成日攞中共著數,攞完仲要串人侮辱人!班愛國勇武想打佢好耐嫁啦!就係等哩個機會🤬🤬🤬

引用:
原帖由 穿圍裙的爸爸 於 2021-10-27 07:59 AM 發表

男主唱係馬來西亞人,女主唱係澳洲出生華人, 咪柒!
台灣扮晒野唔搵自己人唱,扮唔關自己事?食屎啦!敢做唔敢認!陳仆街又唔收攪亂香港要我地啲小朋友移民攞香港著數!愈來愈憎台灣!又平果又鳳梨擺明串我玻璃心姐😠😠😠串我唔緊要!你侮辱我地偉大既國家領導人習大大!傷害緊我地14億人既純真脆弱既玻璃心呀!台灣以為扮唔係自己做就得呀!今次黎真火!放火燒你台灣搶錢走救國!🤬🤬🤬

引用:
原帖由 丫巴癲 於 2021-10-27 08:13 AM 發表
刺中痛點哎吔好酸痛
明顯係中晒啦!好hurt好傷心😭😭😭

引用:
原帖由 艾斯 於 2021-10-27 09:18 AM 發表

無錯!成日抄香港歌消費人哋回憶又話致敬!邊有咁多音樂奇才丫!明顯背後有隊人推佢上去啦!
係喎!光明正大串人又唔敢!成日扮無辜!😠😠😠好嬲呀!😠😠😠

引用:
原帖由 穿圍裙的爸爸 於 2021-10-27 09:39 AM 發表

屌!作曲作詞都係男主唱,你瞓撚醒未呀!
台灣正仆街黎嫁!又當個高音男歌手係condom! 好明顯係台灣背後指使啦!攪完香港攪偉大既習大大主席又唔唔認!好嬲呀!😠😠😠

引用:
原帖由 穿圍裙的爸爸 於 2021-10-27 09:59 AM 發表

屌!原來小粉紅唔止玻璃心,仲好撚柒!
冇錯!就係小粉紅玻璃心!你吹呀!宜家就係生77!好嬲!😠😠😠台灣有2千3百萬人係香港3倍幾!打到你班台灣人逃難去大陸買樓!台灣唔死,中國抬唔起頭做人啦😭😭😭

引用:
原帖由 tmchu007 於 2021-10-27 10:11 AM 發表

moov 自己想作反就真,
國內朋友真係無興趣理呢啲低B野
點會冇興趣!直情集結全部國民一齊起來不要做奴隸的人們呀!玻璃心嬲台灣!😠😠😠

引用:
原帖由 tmchu007 於 2021-10-27 12:19 PM 發表

其實台灣自己扮自己,國內人無時間理你蔡英文啲低級技倆,只係香港啲seven先信🤣
一個禮拜1500萬views 😏😏😏

引用:
原帖由 武山義尚 於 2021-10-27 01:16 PM 發表

只要蔡蔡子送台積電比美國,
中國就可放心打台灣,
美國只是不準日韓台賣晶片比中國.
無話美國人不準賣
點都好啦!總之要俾台灣知道玻璃心既厲害!等佢地唔好成日黎傷害我地弱小既心靈😭😭😭

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2021-10-28 09:03 AM 發表

即係話你支持打台灣??係咪第一個衝前?
有錢賺咪沖前lo😌😌😌最憎台灣假到死!虛偽又唔知自己咩身份咩資格連偉大的習主席都串!😠😠😠克人憎😠😠😠

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-10-28 09:32 AM 發表
點解唔作首寸大馬先,你自己又唔係中國人
係lo!台灣咁垃圾又唔串!串我地又可愛又偉大的國家領導人😠😠😠太嬲啦!宜家台灣啲官貪污仲勁過大陸啦!豆腐渣工程仲多過大陸!啲食物安全仲差過大陸!😠😠😠佢地仲好意思話人玻璃心😠😠😠台灣前排又地震啦!唔係人住嫁!抵死啦😌😌😌

引用:
原帖由 carol2017 於 2021-10-27 11:03 PM 發表

玻璃心是首情歌,並非諷刺歌
敢做唔敢認既垃圾😠😠😠同台灣一樣!彈出彈入又扮無辜!話人屈佢!自己亂講野抹黑大陸,鬧佢話人玻璃心,告佢話自己冤枉!話係言論自由!食屎啦!最憎哩啲賤人!天滅台灣!😠😠😠仲呃9啲香港人移民去台灣,返大陸好過啦😌😌😌台灣又假又賤又貪污😠😠😠

主題標籤 #陳芳語
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]