• 瀏覽: 2,528
  • 回覆: 18
好怕D咩大問題. 

但又無咁多錢去 check 呢樣個樣,  香港 check 真係好貴. 

好似我有便血, 就用左成萬蚊去照. 

肺有幾聲咳, 又諗係咩, 耳名又諗係咩野, 好大壓力.

熱賣及精選
唉!驗到都仲有排等…

引用:
原帖由 奇人奇神 於 2021-10-27 06:57 PM 發表

唉!驗到都仲有排等…
人生的無奈。

你平時改動一下生活習慣,每日迫自己做半個鐘運動,另外食得清淡健康啲,每日都要食水果,食多啲蘋果、香蕉、木瓜,每日都要食一款。

引用:
原帖由 人在旅途灑淚時 於 2021-10-27 07:14 PM 發表

你平時改動一下生活習慣,每日迫自己做半個鐘運動,另外食得清淡健康啲,每日都要食水果,食多啲蘋果、香蕉、木瓜,每日都要食一款。
謝謝意見.

現在每日飲菜汁. 果汁.

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-10-27 07:09 PM 發表

人生的無奈。
人生有太多無奈

癌症某程度上係西醫將佢妖魔化左,冇想像中咁恐怖,只代表身體發炎及老化的象徵,請睇原始點看一看專家解釋

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-10-27 07:09 PM 發表

人生的無奈。
有時未必要都唔好隨便驗,尤其是CT-scan所釋放出來放射物質係致癌,講真驗咁多只係令到你驚,比好多錢去私家賺,身體有時會自我調節的,唔好諗到有癌就驚慌

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-10-27 04:13 PM 發表

好怕D咩大問題. 

但又無咁多錢去 check 呢樣個樣,  香港 check 真係好貴. 

好似我有便血, 就用左成萬蚊去照. 

肺有幾聲咳, 又諗係咩, 耳名又諗係咩野, 好大壓力.
我都有同你類似既情形,我一有的吾妥之類,成日會上網check, 搞到有的焦慮,樓主咁你便血最後check 左乜結果?

引用:
原帖由 oakley123 於 2021-11-4 12:20 PM 發表

我都有同你類似既情形,我一有的吾妥之類,成日會上網check, 搞到有的焦慮,樓主咁你便血最後check 左乜結果?
聽天由命吧, 自己check 又好, 去check 又好, 好多野, 根本check 唔到。 

好多醫生, 自己生癌都 check 唔到。 

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-11-4 02:14 PM 發表

聽天由命吧, 自己check 又好, 去check 又好, 好多野, 根本check 唔到。 

好多醫生, 自己生癌都 check 唔到。 
所以我有的體會係 body check之類既野未必一定好曬: 好處係有好多病係可以喺早期發現醫得好,但好似癌症咁,有種中醫既講法係並存,你特登去撩佢出黎佢就會四圍走

引用:
原帖由 一頁來了富豪 於 2021-11-2 09:16 PM 發表

有時未必要都唔好隨便驗,尤其是CT-scan所釋放出來放射物質係致癌,講真驗咁多只係令到你驚,比好多錢去私家賺,身體有時會自我調節的,唔好諗到有癌就驚慌
都贊成你所講,因我都認同心態同情緒對於身體影響好大,因我相信有好多病,例如癌症咁喺好多人身體內潛伏,如心境開朗就無野,如經常情緒緊張、焦慮、抑鬱佢就會出黎,但要做到處變不驚又談何容易

引用:
原帖由 oakley123 於 2021-11-4 02:56 PM 發表

都贊成你所講,因我都認同心態同情緒對於身體影響好大,因我相信有好多病,例如癌症咁喺好多人身體內潛伏,如心境開朗就無野,如經常情緒緊張、焦慮、抑鬱佢就會出黎,但要做到處變不驚又談何容易
好多人太局限只有西醫幫到手,其實大家應該多睇多D唔同其他療法,咁對你既視野更加清晰,點解咁多人對癌症感到害怕,就係西醫醫癌完全比唔到信心比病人

唔使咁緊張!真係唔舒服咪睇醫生囉

我都係

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]