• 瀏覽: 4,094
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1

熱賣及精選
張poster想點?

套戲係導演自己做埋主角,其實有咁既主角,套戲點拍都死!
哩個導演無乜自知之明,做林記都未必夠睇,仲要做主角,仲要扮後生

佢諗住食星爺水尾,求其有番十分一回響都夠照,
佢成功咗,真係好多人留意佢,就算係負評佢都賺咗人氣!

黃同羅好似以前數臭周星馳,唔係呢三個字邊L個記得呢班人

網上大電影
幾收得
仲有幾部來緊

有空可睇下你好. 李煥英, 笑位仲好過(貼地)過周星馳末期既電影

呢種戲除咗出資人自high外,同星仔拍過片三個有錢收之外,睇唔到有人會買飛入場,星仔最近幾套戲已經回曬塘,江郎才盡啦!

由始至終絕對認為星爺係一個好好嘅人

周星馳D喜劇不但橋好,佢本人的演繹都好好,所以就算睇過好多次都仲覺得好笑。唔敢講無人可以取代佢的演繹,但門檻一定好高,唔係求其一個演員做得到,更唔好講由一個撈過界的導演去演繹。

見到個樣都唔開胃

引用:
原帖由 JAMESBROWN 於 2021-10-28 04:07 PM 發表

呢種戲除咗出資人自high外,同星仔拍過片三個有錢收之外,睇唔到有人會買飛入場,星仔最近幾套戲已經回曬塘,江郎才盡啦!
呢套係大陸網上電影來…主要係賣比大陸的網上平台播影的…不是戲院賣飛入場果的戲來呢…

引用:
原帖由 londbell 於 2021-11-3 06:53 PM 發表

周星馳D喜劇不但橋好,佢本人的演繹都好好,所以就算睇過好多次都仲覺得好笑。唔敢講無人可以取代佢的演繹,但門檻一定好高,唔係求其一個演員做得到,更唔好講由一個撈過界的導演去演繹。
係, 根本張家輝去演已經差幾皮架喇,  星爺唔做演員, 香港喜劇已再無希望

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2021-11-4 09:21 AM 發表

係, 根本張家輝去演已經差幾皮架喇,  星爺唔做演員, 香港喜劇已再無希望
係差好遠,千王之王,夾硬出力chok演都比唔上周星馳自然,拒hea做但係自然,仲有個吳君如一樣唔掂.冇翻吳猛達甘既水平都好難配搭拒

引用:
原帖由 kira2018 於 2021-11-4 11:47 AM 發表

係差好遠,千王之王,夾硬出力chok演都比唔上周星馳自然,拒hea做但係自然,仲有個吳君如一樣唔掂.冇翻吳猛達甘既水平都好難配搭拒
吳君如唔知點解咁鍾意去做喜劇,我非常唔欣賞佢去搞笑;反而佢做D正經角色,我覺得佢幾好架。

引用:
原帖由 kira2018 於 2021-11-4 11:47 AM 發表

分別在於周係樂在其中咁去演喜劇, 而張係為兩餐去演喜劇.
唔難發現張家輝唔係咁想做喜劇, 奈何起步時食左化骨龍演爛坦條水, 一路搭住咁去啫.

周星馳係演喜劇之才.... 但係佢係要同人夾至好睇, 係人地搞左堆野出黎, 佢滲佢的元素入去, 先至有火花.
佢自己一支公後, 咪一樣係光芒不再~

提示:支持鍵盤翻頁左 右