• 瀏覽: 1,590
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
唔好阻住西書大爆發

熱賣及精選
比著我係教練,係都放WB做6th man啦,佢帶bench打對面bench先係最大化佢嘅功效:
1. bench通常能力上無正選咁勁,佢嘅進攻更容易撕裂對方防手
2. bench通常都多後生仔,你叫詹伯嘅體能點同後生仔揮,WB就唔同,話哂都後生過詹伯幾年,同人硬碰硬都無咁輸蝕
3. bench啲火力如無意外都無正選咁好,WB嘅防守可以輕鬆好多,留更多體力處理進攻同組織,幸運嘅話直頭打起幾個bench player,到時湖人個陣容深度更加可觀

引用:
原帖由 天生加加速廁紙 於 2021-10-28 03:05 PM 發表

比著我係教練,係都放WB做6th man啦,佢帶bench打對面bench先係最大化佢嘅功效:
1. bench通常能力上無正選咁勁,佢嘅進攻更容易撕裂對方防手
2. bench通常都多後生仔,你叫詹伯嘅體能點同後生仔揮,WB就唔同,話哂都後生過詹伯幾年,同人硬碰硬都無咁輸蝕
3. bench啲火力如無意外都無正選咁好,WB嘅防守可以輕鬆好多,留更多體力處理進攻同組織,幸運嘅話直頭打起幾個b ...
無錯,占士同神龜兩個跟本唔可以同場
占士就退休,要刷生涯數據
神龜就刷大四喜
兩條友搶籃板都係只望籃框唔會望後面有無人
同場一隊五個人有兩個人係咁死得

引用:
原帖由 天生加加速廁紙 於 2021-10-28 03:05 PM 發表

3. bench啲火力如無意外都無正選咁好,WB嘅防守可以輕鬆好多,留更多體力處理進攻同組織,幸運嘅話直頭打起幾個b ...
理論上係,但點話WB擦數據都好,你叫個仍然當打,每場可以做到10個助攻既後衛打第6人會唔會太浪費
況且WB衰極都係球星,你叫佢做Lou Will既角色,佢未必會有心打
其實湖人本身要WB已經係錯,佢只係可以喺弱隊擦數據,佢根本做唔到冠軍隊主力
不過我始終覺得而家湖人既問題出喺LBJ度多過WB

引用:
原帖由 stern 於 2021-10-28 04:05 PM 發表

理論上係,但點話WB擦數據都好,你叫個仍然當打,每場可以做到10個助攻既後衛打第6人會唔會太浪費
況且WB衰極都係球星,你叫佢做Lou Will既角色,佢未必會有心打
其實湖人本身要WB已經係錯,佢只係可以喺弱隊擦數據,佢根本做唔到冠軍隊主力
不過我始終覺得而家湖人既問題出喺LBJ度多過WB
但係老詹有3分,WB無喎;老詹IQ都默契點都好過WB呱

引用:
原帖由 天生加加速廁紙 於 2021-10-29 09:41 AM 發表

但係老詹有3分,WB無喎;老詹IQ都默契點都好過WB呱
老占出名弱化隊友

引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-10-29 09:57 AM 發表

老占出名弱化隊友
佢大把隊友無佢嘅話連playoffs都無得打

占士打法寧願要 klay , 都唔會想要 mvp 字母哥, 
更何況 wb 
但都唔駛太悲觀, 贏波除咗要睇自己, 都要睇對手
今年對手弱過上年,  76人冇咗 ben , LAC 冇咗可愛
金塊傷病有影響, 網隊 irving 麻煩友一個
巫師打得幾好, 但 kuzma 、kcp season 勁, playoff 
唯一最大對手反而勇士 klay 出返嚟
暫時睇怕西部又係 湖 vs 勇, 但冇咗 KD 勇始終差啲

至於爵士、公鹿要睇定啲先 

引用:
原帖由 老公跟左佬走 於 2021-10-29 10:25 AM 發表

更何況 wb 
今年對手弱過上年,  76人冇咗 ben , LAC 冇咗可愛
巫師打得幾好, 但 kuzma 、kcp season 勁, playoff 
暫時 ...
網隊你數漏左一分大師HAREN
新例之下靠乞罰既佢即刻現形
一分大師慘變失分大師

引用:
原帖由 天生加加速廁紙 於 2021-10-29 09:59 AM 發表

佢大把隊友無佢嘅話連playoffs都無得打
我成熟了,不再拋鎂粉——新賽季我迫不
及待要恢復這個儀式了
2我不會假摔,我不需要假摔,我打的是侵略性十足的比賽,但是我沒有假摔。我從不是那種假摔的球員之一,我甚至不知道該怎么去做個假摔。——其實假摔是籃球的一部分
3我絕不會離開克利夫蘭,再沒有比這支球隊更適合我的了。我愛這裡的球迷,我愛這裡的隊友,我愛這裡的一切。我會為克利夫蘭帶來總冠軍,在這個目標沒有達成之前,我絕不會離開。——每個人都會面臨選擇,為什么我要成為被攻擊的那一個。騎士球迷都是瘋子簡直無救藥。"
4我和韋德波什聯合不是要拿一個兩個冠軍也不是三個四個,而是七個八個。——如果三連冠我不會走”
5我希望大家都不要穿23號,那是對神的尊敬。聯盟應該退役所有23號,從我做起——新賽季我將穿回23號”
6我很崇拜喬丹,但並不代表我要一輩子活在他的陰影之下。喬丹很幸運,他趕上了一個好的時代。我想說,如果把喬丹放到現在,他一個冠軍都拿不到。
7.這裡的球迷很棒!我懷念這裡。我要回家打兄弟籃球。我轉會只是為了回家——歐文會成為最好后場,這是我回家的一個原因8我比07年強大了50倍。
9.必要時我可以出任中鋒,我能打五個位置——我需要中鋒為我拉開內線,我不喜歡肉搏”
10我參加扣籃大賽一定會奪冠——但是這時機已經過,我不會參加的
11我以後都不戴髮帶了,因為我想和隊友一樣——“我又重新戴上髮帶了,因為是時候做回自己了’
12韋德最近復出狀態好打亂了我的節奏,要調整——不滿韋德長期缺陣
13我覺得我就像金剛狼,恢復快,充滿力量——漫長的賽季,我真的累了
14喬治的決殺球我決沒有犯規——嗯,你知道,這是防守的一部分
15我和杜蘭特關係很好,夏天一起訓練嗯,如他所說,其實關係一般
16那些人打球很脏,裁判沒有偏袒我——
(肘擊希伯特后)聯盟有身體接觸很正常
(節選自《NBA歷史第一人——克利夫蘭皇帝陛下語錄》)​

引用:
原帖由 老公跟左佬走 於 2021-10-29 10:25 AM 發表

更何況 wb 
暫時 ...
西 仲有不明物體 常規爵 ( 不過成日 playoff 都 ... )  

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]