• 瀏覽: 22,758
  • 回覆: 104
黎緊萬聖節,原本對打工仔黎講都唔算咩節日,又冇假放
老細今日話希望同事可以享受唔同國家既節日氣氛所以決定今個星期五pre-halloween大家都要日光日白cosplay咁返工
去到reception要講trick or treat先可以返埋位做野…
大佬呀,日光日白cos咩play呀我驚著住套衫行出街唔夠5分鐘我就忍受唔住啲奇異既眼光,返屋企換衫再返工…
冇假放既節日有咩慶祝既意義?
我已經決定左聽日要cosplay平時見客個個look

熱賣及精選
老細係味鬼佬先

應該星期日晚OT先有氣氛

引用:
原帖由 不能輸的秘密 於 2021-10-28 11:29 AM 發表

老細係味鬼佬先
唔係呀,都係香港人
不過佢話見好耐都冇旅行去,希望大家都可以透過慶祝唔同國家既節日去搵返啲新鮮感喎
咁唔通潑水節又玩水咩

引用:
原帖由 八海地 於 2021-10-28 12:18 PM 發表

應該星期日晚OT先有氣氛
真人版鬼同你OT

引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-10-28 12:43 PM 發表

唔係呀,都係香港人
不過佢話見好耐都冇旅行去,希望大家都可以透過慶祝唔同國家既節日去搵返啲新鮮感喎
咁唔通潑水節又玩水咩
清明節又點慶祝?

竟然有人咁熱衷喺公司慶祝節日?好好珍惜

老細開綠燈比你地玩都唔like?

港燦仲西過啲西人。

唔攪大佢,D商家又點賺你錢呀

商業行為,消費陷阱,完。

商人唔係點揾錢

你個頭像阿愁,個公仔係好得意,但係呢種情緒破壞力很大

引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-10-28 11:22 AM 發表

黎緊萬聖節,原本對打工仔黎講都唔算咩節日,又冇假放
老細今日話希望同事可以享受唔同國家既節日氣氛所以決定今個星期五pre-halloween大家都要日光日白cosplay咁返工
去到reception要講trick or treat先可以返埋位做野…
大佬呀,日光日白cos咩play呀我驚著住套衫行出街唔夠5分鐘我就忍受唔住啲奇異既眼光,返屋企換衫再返 ...
你公司做乜行業?如果係好creative果D咪會搞呢D騎呢野囉

引用:
原帖由 不能輸的秘密 於 2021-10-28 03:33 PM 發表

清明節又點慶祝?
有架~拜神、切乳豬勁食一餐兼吹水咪係囉!

主題標籤 #萬聖節
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]