• 瀏覽: 12,292
  • 回覆: 124
  • 追帖: 4
頭先去同公司嘅同事去鋸扒,發現例牌一定冇人食啲三色豆
回想返其實三色豆呢樣野好似真係冇咩人會食
佢個樣就好似求奇將三種蔬菜切碎再烚熟就食得,一啲誠意都冇
究竟三色豆係唔係呢個世上最難食嘅食物

熱賣及精選
引用:
原帖由 黃金時間 於 2021-10-28 02:33 PM 發表

三色豆既起源係為左住係好凍地方既人都可以食到蔬菜
利申:最憎食青豆

哈哈,有人討厭就有人喜歡,我覺得很好吃呢。

我最憎食紅籮白,多數買兩色豆:粟米+青豆

我都食三色豆,細個仲會專夾晒d紅色來食

每個人口味不一樣的  你不喜歡 別人有的卻是最愛

點解裡面要有青豆  真嘅系好煩

引用:
原帖由 黃金時間 於 2021-10-28 02:33 PM 發表

細個時老母返工,煮飯責任落喺我度
經常炒三色豆,再打隻蛋,配香腸餸飯(三色豆炒蛋,或三色豆配荷包蛋)
唔知幾好食

引用:

用豬油爆爆色香味

我會食晒d三色豆先食扒

係 一陣雪味

淨係食紅羅白粒

引用:

西式,加雪藏,仲要係蔬菜,更加唔係焗唔係炸。
每項減20分,差唔多一無是處。

我不嘍中意食。。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-10-28 03:28 PM 發表

西式,加雪藏,仲要係蔬菜,更加唔係焗唔係炸。
每項減20分,差唔多一無是處。
聽講係為咗令個餐好睇啲又有營養先落三色豆

當中最憎青豆,每次食都當藥吞

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]