• 瀏覽: 10,576
  • 回覆: 103
https://www.hk01.com/即時娛樂/693918/鄧佩儀10個月無劇拍回歸加國-盤點坐冷板花旦原來有好多

鄧佩儀自去年拍畢《換命真相》後,一直未獲安排新劇拍攝,有指係因為佢拍攝時壓力太大,導致生人勿近,搞到冇監製再起用她,連帶日前嘅無綫節目巡禮亦冇影。鄧佩儀回應媒體時,表示已有工作安排但暫時未可以透露,並謂本身有監製想搵佢拍劇,但因為要返加拿大探屋企人,所以接唔到。其實TVB近年力捧新晉少女級花星,陳曉華,何依婷等新小花劇接劇,一線舊花旦自然產量大減,其實除咗鄧佩儀10個月無劇拍之外,仲有幾位花旦都係一樣命運,娛樂圈真係好現實。

坐冷板花旦如下....
黃翠如...七公主後己冇新劇拍
姚子羚...今年一月拍完《拳王》後未有接劇
朱晨麗...自從去年底拍畢《飛虎之壯志英雄》後,至今未有新搞作
王君馨.....去年9月拍畢《超能使者》後,未有再接劇。
馮盈盈.....去年12月拍完《智能愛人》後,亦係未有接新劇。

熱賣及精選
成年無劇開

人妖雯呢???

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2021-10-28 03:37 PM 發表

成年無劇開
遲啲TVB減產, 可能要等兩年先有工作~

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2021-10-28 03:37 PM 發表

成年無劇開
YES..近年TVB開劇量大減原因

引用:
原帖由 nbachung101 於 2021-10-28 05:19 PM 發表

YES..近年TVB開劇量大減原因
未來會買劇返嚟播、攝時間;J2係試驗場~

王君馨最後一套係我家無難事, 拍到舊年12月

水魚咁慘慘豬 , 點解唔見條水魚粉出來護主???

Ali都係阿寶後,到下個月先有劇開。

連j2都有自家劇播
遲啲明珠台都拍新劇
為何說tvb會大量減少拍劇呢?

隔離v台 2021年下半年淨係播咗7月套大叔的愛15集之後再冇播任何自家劇集, 11月播全民造星,年底不會再播劇集,v台節目巡禮令我好多問號 播韓劇洗鬼落廣告咩

附件

Screenshot_20211028-193432_Chrome.jpg(234.71 KB)

2021-10-28 07:39 PM

Screenshot_20211028-193441_Chrome.jpg(228.28 KB)

Screenshot_20211028-193504_Chrome.jpg(243.92 KB)

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2021-10-28 06:32 PM 發表

Ali都係阿寶後,到下個月先有劇開。
阿寶本來係mytv super網上播咗先過咗一排先試下水溫,至喺電視台直播
阿寶口碑好, 觀眾大讚佢演出, 而且佢嘅政治取向被tvb雪藏, 佢靚女有觀眾緣,yc同情佢對佢冇乜攻擊, 佢係少有tvb藝人算係多廣告
Tvb見佢香港有市場先搵佢拍馬德鐘, 傳媒重點話alin未夠18歲就要做人阿媽好慘tvb靠害
之前alin被雪藏超過一年仲記得佢曾經網上話想轉行做作家, a-lin咩都睇化曬啦都開到聲話想嫁人啦keep住一年都套劇嘅節奏, 政治問題好鬼煩, 楊千樺以前開演唱會一陣間就掃曬啲飛而家喺香港真係冇運行呀好彩食到大陸條水

馬德鐘劇集劇, 可能疫情返唔到大陸就留喺tvb度儲下人氣啩, 本來諗住同個仔一齊拍戲多啲noise最後劣評如潮
王浩信廉政追擊之後都未開新劇, 睇嚟認證一期嘅失敗好影響佢人氣, 求老婆復合行陳豪好男人形象 搏翻身

樓上話大減有無數據提供?

咩劇都係黃智雯,又戲屎

而黃翠如. 姚子羚. 朱晨麗. 無監製用,其實好合理

引用:
原帖由 前晚捉牛牛 於 2021-10-28 08:04 PM 發表

咩劇都係黃智雯,又戲屎

而黃翠如. 姚子羚. 朱晨麗. 無監製用,其實好合理
TVB一年產量約20套劇, 黃智雯呢幾年都係一年2套劇, 係咪我記錯數, 咁佢一年拍左幾多套劇?

引用:
原帖由 awsinshan 於 2021-10-28 08:09 PM 發表

TVB一年產量約20套劇, 黃智雯呢幾年都係一年2套劇, 係咪我記錯數, 咁佢一年拍左幾多套劇?
佢舊年三套 今年兩套,在TVB咁多花旦可以用嘅情況下,佢keep住有劇,算多啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]