• 瀏覽: 4,832
  • 回覆: 45
好耐無食過雞脾薯條餐,今日突然想食就去左百份百。
呢間鋪除左揚州炒飯、乾炒牛河、星米都係出名勁多油,似油唔洗錢咁,點知原來平時正常既炸雞脾同一半乾到硬過你條命既炸薯條(得一半食得),今日發現保安道呢間百份百既廚房揀直係越來越求其,越做越差。

下面呢碟雞脾雞皮竟然係濕既,薯條條條都係油浸既,搵一條正常既無😡,仲痴線過m記。

最癲既係呢碟已經係換過既第二碟黎。最後錢照比,一條都無食,大家樂雞脾餐做得好過佢勁多,垃圾。

熱賣及精選
引用:
原帖由 夜高白襪 於 2021-10-28 04:08 PM 發表

呢間鋪除左揚州炒飯、乾炒牛河、星米都係出名勁多油,似油唔洗錢咁,點知原來平時正常既炸雞脾同一半乾到硬過你條命既炸薯條(得一半食得),今日發現保安道呢間百份百既廚房揀直係越來越求其,越做越差。

下面呢碟雞脾雞皮竟然係濕既,薯條條條都係油浸既,搵一條正常既無😡,仲痴線過m記。

最癲既係呢碟已經係換過既第二碟黎。最後錢照比,一條都無食,大家樂雞脾餐做 ...
絕對認同。
從前,每月一次。
兩個月前中過一次就冇膽再試。
薯條換咗都算,又硬又痴牙。
雞脾又係硬架。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-10-28 04:38 PM 發表

絕對認同。
從前,每月一次。
兩個月前中過一次就冇膽再試。
薯條換咗都算,又硬又痴牙。
雞脾又係硬架。
你都好過我食到雞脾硬既,我從來未食過炸雞脾雞皮係濕既,仲以為自己食緊鹵水脾,反而元洲村果間百份百既炸雞脾薯條就正常好多,因為果邊上枱啊姐會吊廚房(見過幾次樓面啊姐上菜時,會同廚房講:炸到咁既,咁既?)

突然覺得m記薯條🍟都唔係咁差,仲有差過佢勁多既做包尾。

引用:
原帖由 夜高白襪 於 2021-10-28 04:43 PM 發表

你都好過我食到雞脾硬既,我從來未食過炸雞脾雞皮係濕既,仲以為自己食緊鹵水脾,反而元洲村果間百份百既炸雞脾薯條就正常好多,因為果邊上枱啊姐會吊廚房(見過幾次樓面啊姐上菜時,會同廚房講:炸到咁既,咁既?)

突然覺得m記薯條🍟都唔係咁差,仲有差過佢勁多既做包尾。
麥記,有一個標準。
只要你接受到就唔差。
當然,正常都應該要好過麥記。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-10-28 04:54 PM 發表

麥記,有一個標準。
只要你接受到就唔差。
當然,正常都應該要好過麥記。
依家想搵間薯條好食既都好難🤯

雞脾硬都算好了,我喺王牌冰室食過炸雞脾外面炸到黑晒,裡面仲係生架,隻雞脾仲要係無奄過,除左一陣雪味,咩味都食唔到。
我唔敢投訴,怕廚房加料,食左2口就放棄了

引用:
原帖由 星升升 於 2021-10-28 05:32 PM 發表

雞脾硬都算好了,我喺王牌冰室食過炸雞脾外面炸到黑晒,裡面仲係生架,隻雞脾仲要係無奄過,除左一陣雪味,咩味都食唔到。
我唔敢投訴,怕廚房加料,食左2口就放棄了
大家樂既炸雞脾相對性價比高,水準平均,下次食大家樂算。

引用:
原帖由 夜高白襪 於 2021-10-28 05:34 PM 發表

大家樂既炸雞脾相對性價比高,水準平均,下次食大家樂算。
同意,我都鍾意大家樂個炸脾茶餐,有時仲有免費升級紅豆冰,仲有佢個公司治都好正。

大快活無炸脾,得燒脾&油脾,味道唔掂。

慳皮之過

引用:
原帖由 湖邊之鏡 於 2021-10-28 05:38 PM 發表

慳皮之過
貪近之過,太耐無食,忘記左保安道呢間炸脾薯條都差。

引用:
原帖由 夜高白襪 於 28-10-2021 16:08 發表

最癲既係呢碟已經係換過既第二碟黎。最後錢照比,一條都無食,大家樂雞脾餐做 ...
1間唔使請廚師的食店。
廚房裏邊全部都係雜工。

引用:
原帖由 石詩仕 於 2021-10-28 05:45 PM 發表

1間唔使請廚師的食店。
廚房裏邊全部都係雜工。
呢間鋪,好耐好耐之前食過一碟好出色既揚州炒飯,乾身,少油,有香氣,點知唔知由幾時開始變左勁油炒飯,都估到轉左廚師。🥺

引用:
原帖由 夜高白襪 於 28-10-2021 17:47 發表

呢間鋪,好耐好耐之前食過一碟好出色既揚州炒飯,乾身,少油,有香氣,點知唔知由幾時開始變左勁油炒飯,都估到轉左廚師。🥺
佢哋唔係轉咗廚師。
你將原本廚師做嘅工變做雜工做。
原本喺后邊做洗碗嘅而家轉做咗廚師職位。

引用:
原帖由 夜高白襪 於 2021-10-28 04:08 PM 發表

百分百出品一向唔得

引用:
原帖由 石詩仕 於 2021-10-28 05:50 PM 發表

佢哋唔係轉咗廚師。
你將原本廚師做嘅工變做雜工做。
原本喺后邊做洗碗嘅而家轉做咗廚師職位。
咁學徒都唔係😒

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]