• 瀏覽: 8,028
  • 回覆: 66
引用:
原帖由 Kamanbbb 於 2021-10-28 07:31 PM 發表

唔好咁早啦!
咁早抽中之後就冇野睇

引用:
原帖由 lfc_gerrard 於 2021-10-28 08:42 PM 發表
高普不嬲唔會全力爭本土杯,我估車丶西咸
睇個勢就似車仔

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-10-29 09:13 AM 發表
8強抽籤未??
香港時間星期六17:30抽

引用:
原帖由 skydancer 於 2021-10-29 09:27 AM 發表
而家呢隻細盃仔大球會一樣要去爭
過去十屆曼城贏6次,曼聯利記車仔各1次,唯一1次爆冷係史雲斯
但係我見細盃冇乜人講,大家都去左講高文被炒

引用:
原帖由 秋天清涼的樹根 於 2021-10-29 10:00 AM 發表

香港時間星期六17:30抽
唔該樓主

引用:
原帖由 秋天清涼的樹根 於 2021-10-29 09:57 AM 發表

但係呢度討論區黎啵唔搵野講點討論?
一係踢完再討論?一齊做賽後檢討
我明白, 但都要有賽程至有得討論嘛.

連對手都冇, 點討論?

波係圓既,睇邊隊發揮得好加上運氣好,
利申:利躉

😑

聯賽盃好難估,賽和無加時,即射十二碼,好易爆冷。另一因素要睇強隊是否願意用正選上陣。

韋斯咸
熱刺
阿仙奴

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2021-10-28 06:33 PM 發表

其餘7隊,除咗新特蘭,有邊隊係依家阿記食得落......
韋斯咸有機贏

引用:
原帖由 HikeAway 於 2021-10-29 11:41 AM 發表
聯賽盃好難估,賽和無加時,即射十二碼,好易爆冷。另一因素要睇強隊是否願意用正選上陣。
雖則話細盃,但係如果英超球隊入到4強既話都可能會出正選

正常 一係 利 一係 車 ,不過佢地用副選夠唔夠 W 真係唔知啦

引用:
原帖由 Yorosan 於 2021-10-29 09:14 AM 發表

新特蘭好似話莫財得好嚴重.
這兩隊的世仇來龍去脈, 就冇 利曼 / 或 Spur Arsenal 咁多人知道.
一陣我都去孤狗下先.
泰恩威爾德比Tyne-Wear Derby)是指英格蘭的兩家足球俱樂部紐卡素新特蘭之間的比賽。兩家球隊之間的比賽氣氛十分激烈火爆,甚至發生過多次暴力事件。紐卡素和新特蘭這兩座城市在歷史上關係不睦,紐卡素常被認為是代表親國王且保守黨勢力較強的城市。而新特蘭則被認為是工黨勢力較強的城市。受城市本身關係的影響,兩隊之間的比賽也極為激烈,迄今為止,兩陣對壘中紐卡素取得53場勝利,新特蘭取得45場勝利,45場平手。

維基 資料
https://zh.wikipedia.org/wiki/泰恩威爾德比

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]