• 瀏覽: 8,526
  • 回覆: 46
如果香港未來幾年唔開國際航班,剩玩中國都可以玩幾年

希望香港唔好再兩頭唔到岸,一係開國際一係開內地

中國旅遊目標地方

1 九寨溝
2 四川,成都,色達
3 北京環球影城
4 張家界
5 麗江古城
6 東北冰雪大世界
7 中國甘肅 莫高窟

希望下半年真係開放番俾普通市民去內地

引用:
原帖由 追憶 於 2021-11-7 04:37 PM 發表

中國旅遊目標地方

1 九寨溝
2 四川,成都,色達
3 北京環球影城
4 張家界
5 麗江古城
6 東北冰雪大世界
7 中國甘肅 莫高窟

對!不過這幾年返大陸洗費都貴咗,比起馬來西亞及東南亞國家算高消費(柬埔寨除外),但不能外遊返大陸也是不錯的選擇!

某人寧願開國際都唔開內地,講左都哂氣,除非等7月換人啦

計返人民幣真係貴左好多,不過都好過去西方國家,唔會再去d針對中國嘅國家旅行。

引用:
原帖由 追憶 於 2021-11-7 04:37 PM 發表

中國旅遊目標地方

1 九寨溝
2 四川,成都,色達
3 北京環球影城
4 張家界
5 麗江古城
6 東北冰雪大世界
7 中國甘肅 莫高窟

打算退休後遊遍大江南北

引用:

中國旅遊目標地方

1 九寨溝
2 四川,成都,色達
3 北京環球影城
4 張家界
5 麗江古城
6 東北冰雪大世界
7 中國甘肅 莫高窟

中國好大,窮盡一生也玩不完

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-11-7 08:16 PM 發表

中國好大,窮盡一生也玩不完
盡量!盡量!

引用:
原帖由 Missingday 於 2021-11-7 08:10 PM 發表

打算退休後遊遍大江南北
咁就耍自駕鳥

如果有時間,有好多幾航空公司都有3/6/12個月任飛,好平,3個月3-4千,12個月8-9千,玩轉大江南北,唔使好多錢,如果有3-4個人,交通費更可以好抵。
有時間諗得過。

下世紀有機會

引用:
原帖由 ronc2000 於 2021-11-7 09:14 PM 發表
如果有時間,有好多幾航空公司都有3/6/12個月任飛,好平,3個月3-4千,12個月8-9千,玩轉大江南北,唔使好多錢,如果有3-4個人,交通費更可以好抵。
有時間諗得過。
乜有呢D機票?有無詳細資料!

玩水未試過, 海南, 北海近越南, 寧波舟山, 大蓮,秦皇島

引用:
原帖由 hungsing0 於 2021-11-7 06:58 PM 發表

對!不過這幾年返大陸洗費都貴咗,比起馬來西亞及東南亞國家算高消費(柬埔寨除外),但不能外遊返大陸也是不錯的選擇!
依家去內地洗費拍得住日本韓國

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]