• 瀏覽: 138,251
  • 回覆: 816
  • 追帖: 22
+4
引用:
原帖由 ekiller2003 於 2021-11-10 02:41 PM 發表

恭喜曬
你地D EO真好會同你地講消息
經歷過幾個EO
只是遇到現任EO好吹得
但公事上就幾煩下
前幾任基本上無咩接觸
想chok料都chok唔到

引用:
原帖由 isabella999 於 2021-11-10 03:54 PM 發表

經歷過幾個EO
只是遇到現任EO好吹得
但公事上就幾煩下
前幾任基本上無咩接觸
想chok料都chok唔到
我果邊歷任負責執位既EO都非常口密, 連SCO都係last mins先知自己下屬既調遷
聞說有S反映過話次次都即捕即解對operation有影響
點知俾人噴返轉頭話佢管理不善監督不力
如果規劃分工完善,人事變動唔應該對運作有任何影響

引用:
原帖由 ekiller2003 於 2021-11-10 04:35 PM 發表

我果邊歷任負責執位既EO都非常口密, 連SCO都係last mins先知自己下屬既調遷
19 EO
我地部門有位勁正SCO Q返個EO轉頭都會
大大篇文同佢死過
以前d SCO文筆可以掂過現在d青頭EO
相信之後都好難會有呢d SCO

引用:
原帖由 isabella999 於 2021-11-10 02:30 PM 發表

我都係
你EO有講直上定afac?
無~
不過幾個月前曾經reject 咗acting 兩年果隻AFAC~🤣

睇個位點者,我就覺得aco辛苦好多喇。

引用:
原帖由 ekiller2003 於 2021-11-10 04:35 PM 發表

調位應該係甘先好。風聲走漏左未出posting d人就入withdraw,麻麻煩煩咁。

引用:
原帖由 Flowervsbee 於 2021-11-10 07:11 PM 發表

調位應該係甘先好。風聲走漏左未出posting d人就入withdraw,麻麻煩煩咁。
Withdrawn 咗要再等幾耐先再派位?

Thx

引用:
原帖由 kh2995 於 2021-11-10 08:28 PM 發表

Withdrawn 咗要再等幾耐先再派位?

Thx
Internal/ interdepartmental withdraw唔會再派喇。之前有人成日走漏風聲,d人知道衰dept或衰位就響出posting前入 withdraw。

其實做上司應該就係識做哂下屬所有野,就算一日即走問題都不大。有新人來上司親自handover仲好。

我老闆而家都叫我CO教定我佢D野, 唔知係咪黎緊有機會ACT?
不過我本身A REPORT唔多, 其他FIELD,SUPERVISION都齊

所以我從來唔恨升,一向順其自然,點知今年2月來AFAC

點解?

引用:
原帖由 Flowervsbee 於 2021-11-10 09:53 PM 發表

Internal/ interdepartmental withdraw唔會再派喇。之前有人成日走漏風聲,d人知道衰dept或衰位就響出posting前入 withdraw。

其實做上司應該就係識做哂下屬所有野,就算一日即走問題都不大。有新人來上司親自handover仲好。
謝謝

可惜 我未見過呢的上司

引用:
原帖由 Flowervsbee 於 2021-11-10 09:53 PM 發表

想問如果放棄acting 的話,有冇話未來幾耐唔再考慮咁?謝謝你

引用:
原帖由 vaper 於 2021-11-10 10:10 PM 發表
我老闆而家都叫我CO教定我佢D野, 唔知係咪黎緊有機會ACT?
不過我本身A REPORT唔多, 其他FIELD,SUPERVISION都齊
聽落似你co考到sco多啲😂

引用:
原帖由 ktchiriko 於 2021-11-10 10:59 PM 發表

想問如果放棄acting 的話,有冇話未來幾耐唔再考慮咁?謝謝你
未入位就放棄記得就停一次。入左位先放棄時間要再長d。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]