• 瀏覽: 131,437
  • 回覆: 807
  • 追帖: 22
+2
引用:
原帖由 vaper 於 2021-11-10 10:10 PM 發表
我老闆而家都叫我CO教定我佢D野, 唔知係咪黎緊有機會ACT?
不過我本身A REPORT唔多, 其他FIELD,SUPERVISION都齊
上年我同事A都唔多
09年入職都直升了

咁好彩

引用:
原帖由 isabella999 於 2021-11-11 07:37 AM 發表

上年我同事A都唔多
09年入職都直升了
咁你部門好肯推人上GGO
我果邊係調返轉, 聞說以前無退休潮位少時代做落除非係尖子中既尖子仲要打通曬關係,
即係一提某君上至大sir下至WM都識都讚既先會推俾GGO,
但神人買少見少又退休潮, 所以近年收左好多空降co之後出曬事,
到今年開始先鬆閘比較肯推同事

引用:
原帖由 沉睡哈筍盤 於 2021-11-10 11:46 PM 發表

聽落似你co考到sco多啲😂
佢冇考SCO

引用:
原帖由 Flowervsbee 於 2021-11-11 07:30 AM 發表

未入位就放棄記得就停一次。入左位先放棄時間要再長d。
謝謝你🥰
我都係幫人問吓,因為今年佢放棄咗

我自己就啱啱夠兩年,要再出年的board先有份考慮,希望明年有我份啦🤣

引用:
原帖由 ekiller2003 於 2021-11-11 10:11 AM 發表

咁你部門好肯推人上GGO
我果邊係調返轉, 聞說以前無退休潮位少時代做落除非係尖子中既尖子仲要打通曬關係,
即係一提某君上至大sir下至WM都識都讚既先會推俾GGO,
但神人買少見少又退休潮, 所以近年收左好多空降co之後出曬事,
到今年開始先鬆閘比較肯推同事
依家唔推咪比人食哂d位,幾十個空缺呀,今年我地afac都20幾個喇。無舊人,大部份係11-12年入職,少部份係09-10

引用:
原帖由 ktchiriko 於 2021-11-11 10:14 AM 發表

謝謝你🥰
我都係幫人問吓,因為今年佢放棄咗

我自己就啱啱夠兩年,要再出年的board先有份考慮,希望明年有我份啦🤣
出年最後衝刺,過左可能就有排等。加油喇

引用:
原帖由 vaper 於 2021-11-11 10:12 AM 發表

佢冇考SCO
咁你co仲係度,你學佢啲野有咩用?你升上去踢走佢?

引用:
原帖由 Flowervsbee 於 2021-11-11 11:33 AM 發表

依家唔推咪比人食哂d位,幾十個空缺呀,今年我地afac都20幾個喇。無舊人,大部份係11-12年入職,少部份係09-10
早幾年有成10個co位, 部門仲用舊時位少既手緊標準唔推自己人, 最後全部俾曬空降
之後班fit 馬好多都打紙out, 部門先改手鬆推同事, 就已經無位D fit馬全部外放

引用:
原帖由 Flowervsbee 於 2021-11-11 07:30 AM 發表

未入位就放棄記得就停一次。入左位先放棄時間要再長d。
請問未入位意思係acting定係未出posting notice呀?入左位既意思係落去做左覺得唔岩先reject?

引用:
原帖由 Flowervsbee 於 2021-11-11 11:38 AM 發表

出年最後衝刺,過左可能就有排等。加油喇
點解既?唔係話退休潮2023 先完咩?😂

引用:
原帖由 lalalahk 於 2021-11-11 01:19 PM 發表

點解既?唔係話退休潮2023 先完咩?😂
下年2022 board咪會派埋2023 出既位for afac

引用:
原帖由 沉睡哈筍盤 於 2021-11-11 11:40 AM 發表

咁你co仲係度,你學佢啲野有咩用?你升上去踢走佢?
可能佢 CO 打咗紙申請調走

引用:
原帖由 慢活的摩斯漢堡 於 2021-11-11 01:09 PM 發表

請問未入位意思係acting定係未出posting notice呀?入左位既意思係落去做左覺得唔岩先reject?
未入位係未開始acting,出唔出pn都冇咩關係。

唔知有冇記錯,往年好似係1月頭放榜
係上年要搞宣誓先延遲到月尾

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]