• 瀏覽: 131,472
  • 回覆: 31
  • 追帖: 22
+2
引用:
原帖由 超級自我的隊長 於 2021-11-8 11:01 PM 發表
下年頭既co放榜唔知會唔會好似上年咁遲?         大家有冇收到風自己有冇份升職?
👋🏼
半個月前,EO 已叫我準備定HANDOVER 比下手啲嘢,話好大機會走得

引用:
原帖由 ekiller2003 於 2021-11-9 09:17 AM 發表

恭喜曬
你就好有得升, 我就無咁好彩
多謝晒🙏🏼

不過入咗政府咁耐,際遇嘅嘢,已經睇透晒,共勉之💪🏻

引用:
原帖由 poohcc 於 2021-11-9 10:21 AM 發表
咩部門咁好,我今年2月先去AFAC CO位,唔知今次放榜有無我份呢
你唔係欠兩年supervision 果隻AFAC, 正正常常嚟緊果次放榜會有你份~

引用:
原帖由 poohcc 於 2021-11-9 10:31 AM 發表
我已有兩個field同之前有個supervision先去AFAC, 不過無收到消息唔敢肯定姐
其實叫你acting 時,應該會同你講係咪兩年acting~

如果一般無得罪老細,佢都唔會唔寫你confirm😅

引用:
原帖由 沉睡哈筍盤 於 2021-11-9 11:37 AM 發表

好多人揸住7條A以上,唔洗收風都知升硬呢
yes 好多都係等緊夠field 或夠supervision,所以唔多唔少都會估到。

同埋跟返第二個post 啲師兄師姐講,其實部門已經要交名單上去GGO度。所以如果同老細熟少少,或者個部門細少少,唔多唔少都會開始放定風比啲後選人聽。

引用:
原帖由 AKB-48 於 2021-11-9 09:10 PM 發表

可以直升咁正
係,夠料可直升,未夠料就要acting觀察,無記錯一般係半年左右。上年度開始未夠supervision 經驗嘅,可以acting 兩年觀察。

引用:
原帖由 AKB-48 於 2021-11-10 08:34 AM 發表

你好pro
唔好咁講😅
只係因為開始關自己事,所以留意多咗
其實每年留意返promotion 啲memo,大約都會知道

引用:
原帖由 isabella999 於 2021-11-10 02:30 PM 發表

我都係
你EO有講直上定afac?
無~
不過幾個月前曾經reject 咗acting 兩年果隻AFAC~🤣

引用:
原帖由 ekiller2003 於 2021-11-12 11:37 AM 發表

11個full year report 2B9A, 今年中派AFAC
咁真係有啲特別.....
不過唔緊要,你嚟緊個board 應該會坐正~! 

引用:
原帖由 ekiller2003 於 2021-11-12 11:47 AM 發表

好難講
聽返D歷史我部門歷年來唔少CO acting加監甚至被踢返落黎
部門board set個要求好高都揸得好緊手唔願放生
應該唔會喇
哩兩三年真係好缺CO

引用:
原帖由 BABYANKI 於 2021-12-9 09:16 AM 發表
我齊哂野, 但早幾個月調左部門, 而家個位極度需要我 (忙死)
如果個board 揀左升, 老細係咪一定要放我? 
升職理論上係大晒,無人可以留得住~

引用:
原帖由 poohcc 於 2021-12-8 12:02 PM 發表
我今年2月係自已部門AFAC, 今年report排Seniority 就74,唔知有無機下月升啦
我都想check 自己seniority,  但係唔識/唔知喺邊度揾🙈

引用:
原帖由 Flowervsbee 於 2021-12-9 09:27 AM 發表

響Govhrm system入面有得睇。不過都係大概,因為佢會有埋放緊退休假既同事。自己響system gen個表出妮準d
唔該晒🙏🏼
即係都要揾做P 同事幫手先睇到,因為我部門個個人PMS 好簡陋,無乜嘢睇......

引用:
原帖由 Flowervsbee 於 2021-12-9 09:36 AM 發表

P既人自己睇。但唔會講你聽
咁要打啲友情牌先得🤣

距離放榜越嚟越近,心情真係好緊張

引用:
原帖由 沉睡哈筍盤 於 2021-12-9 09:56 AM 發表

我部門印埋係份report入面…人人都知自己排第幾,睇住每年先郁幾十個
咁你部門真係唔錯~
起碼比大家心裡有數

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]