• 瀏覽: 122,350
  • 回覆: 12
  • 追帖: 22
+2
下年頭既co放榜唔知會唔會好似上年咁遲?         大家有冇收到風自己有冇份升職?

引用:
原帖由 poohcc 於 2021-11-9 10:31 AM 發表
我已有兩個field同之前有個supervision先去AFAC, 不過無收到消息唔敢肯定姐
師兄你幾多年年資?

引用:
原帖由 ekiller2003 於 2021-11-21 07:06 PM 發表

我部門年頭收既空降8年直升有, 8年AFAC都有
佢地做成點?out出去升係一張白紙,你地有冇幫助吓新CO ?

點樣check到自己排第幾?

回覆升完co 就遲職揍仔個post,  會唔會升完之後頂唔順workload同人事 ....

等sco放埋榜, co放榜就越嚟越近 ...

引用:
原帖由 Flowervsbee 於 2021-12-21 12:09 PM 發表
今日冬至,說好的co放榜呢
sco都未放榜,等吓先啦

題外話, 唔知大家有冇經驗, 如果做果個section得3人,有1個高層,對落就只有一個aco同一個ca,  咁果個aco通常會唔會有有得儲supervision ? 如果要2年supervision 先升得, 咁可能要轉field 再儲supervision 先得 ....

引用:
原帖由 Flowervsbee 於 2021-12-26 10:56 AM 發表

其實就算冇ca,成個section剩得aco都可以做到有supervision。至於field就要睇位,有d位做兩範野,轉下duty list就改到兩個唔同範疇。
謝謝解答

引用:
原帖由 vaper 於 2021-12-26 11:50 AM 發表

應該要睇你REPORT有冇寫有幾多個下屬
因為就算你SECTION下面有好多個CA都好, 如果佢地係UNDER 高層/SCO/CO, 咁都同你無關
謝謝解答

下星期唔知有冇消息。。。 緊張賽果

引用:
原帖由 緋櫻夜 於 2022-1-7 03:32 PM 發表
見到有post講小道消息,今日會出SCO放榜
唉,唔通又是假的🥲
假啦。。。

引用:
原帖由 Flowervsbee 於 2022-1-7 06:34 PM 發表

冇甘快,你預過左月中先留意。
月中咁耐? 咁co咪有排

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]