• 瀏覽: 37,917
  • 回覆: 259
  • 追帖: 12
下年頭既co放榜唔知會唔會好似上年咁遲?         大家有冇收到風自己有冇份升職?

熱賣及精選
引用:
原帖由 超級自我的隊長 於 2021-11-8 11:01 PM 發表

下年頭既co放榜唔知會唔會好似上年咁遲?         大家有冇收到風自己有冇份升職?
👋🏼
半個月前,EO 已叫我準備定HANDOVER 比下手啲嘢,話好大機會走得

引用:
原帖由 隨波逐流的... 於 2021-11-9 08:05 AM 發表

👋🏼
半個月前,EO 已叫我準備定HANDOVER 比下手啲嘢,話好大機會走得
恭喜曬
你就好有得升, 我就無咁好彩

引用:
原帖由 ekiller2003 於 2021-11-9 09:17 AM 發表

恭喜曬
你就好有得升, 我就無咁好彩
多謝晒🙏🏼

不過入咗政府咁耐,際遇嘅嘢,已經睇透晒,共勉之💪🏻

咩部門咁好,我今年2月先去AFAC CO位,唔知今次放榜有無我份呢

引用:
原帖由 poohcc 於 2021-11-9 10:21 AM 發表

咩部門咁好,我今年2月先去AFAC CO位,唔知今次放榜有無我份呢
你唔係欠兩年supervision 果隻AFAC, 正正常常嚟緊果次放榜會有你份~

我已有兩個field同之前有個supervision先去AFAC, 不過無收到消息唔敢肯定姐

引用:
原帖由 poohcc 於 2021-11-9 10:31 AM 發表

我已有兩個field同之前有個supervision先去AFAC, 不過無收到消息唔敢肯定姐
其實叫你acting 時,應該會同你講係咪兩年acting~

如果一般無得罪老細,佢都唔會唔寫你confirm😅

我果時仲WFH, 好遲收到MEMO, 仲無寫要act幾耐,今次老細寫我report值得升,所以唔知係咪會跑出,但見有人咁快收到風所以好奇咋

引用:
原帖由 poohcc 於 2021-11-9 10:44 AM 發表

我果時仲WFH, 好遲收到MEMO, 仲無寫要act幾耐,今次老細寫我report值得升,所以唔知係咪會跑出,但見有人咁快收到風所以好奇咋
老細肯寫你值得升真係好
我都唔知會唔會加監

其實係咪有途經可以快d 收到風, 呢兩個月真係好難捱

引用:
原帖由 仲夏不安的老爺 於 2021-11-9 11:17 AM 發表

其實係咪有途經可以快d 收到風, 呢兩個月真係好難捱
好多人揸住7條A以上,唔洗收風都知升硬呢

引用:
原帖由 沉睡哈筍盤 於 2021-11-9 11:37 AM 發表

好多人揸住7條A以上,唔洗收風都知升硬呢
yes 好多都係等緊夠field 或夠supervision,所以唔多唔少都會估到。

同埋跟返第二個post 啲師兄師姐講,其實部門已經要交名單上去GGO度。所以如果同老細熟少少,或者個部門細少少,唔多唔少都會開始放定風比啲後選人聽。

咁慘既

可惜我老細岩調來,又唔識人事部既人,收唔到風

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]