• 瀏覽: 34,746
  • 回覆: 875
  • 追帖: 5
本主題由 hyunjung 於 2021-11-10 12:26 PM 置頂
此帖子為《拳王》劇集的集中討論帖,歡迎會員們一齊討論~

唐拾一醉心泰拳,與師兄高偉廷遠赴泰國習拳,因一時貪念走上黑拳之路,犯下令他痛苦一生的錯誤,回港後他決意忘記過去,退出拳壇,在一間體育用品公司任職保安,他的直言吸引了女上司齊柏暉的注意,而拾一與辦公室助理畢家成亦在重重誤會後化敵為友。拾一不單走出傷痛,更重返騰龍拳館,培育家成及聾啞拳手丁恩慈成為拳王,可是師兄偉廷卻對拾一因妒成恨,並從中唆擺家成,令拾一與家成的師徒關係面臨決裂。

https://youtu.be/_RkaxOqct5M

播出日期: 2021年11月23日起
播出時間: 逢星期一至五 21:30-22:30進入香討影片區

熱賣及精選
引用:
原帖由 hyunjung 於 2021-11-10 12:25 PM 發表

此帖子為《拳王》劇集的集中討論帖,歡迎會員們一齊討論~

唐拾一醉心泰拳,與師兄高偉廷遠赴泰國習拳,因一時貪念走上黑拳之路,犯下令他痛苦一生的錯誤,回港後他決意忘記過去,退出拳壇,在一間體育用品公司任職保安,他的直言吸引了女上司齊柏暉的注意,而拾一與辦公室助理畢家成亦在重重誤會後化敵為友。拾一不單走出傷痛,更重返騰龍拳館,培育家成及聾啞拳手丁恩慈成為拳王,可是師兄偉廷卻對 ...
睇肉比賽

(拳王)輻圖係舊果套,咁都搞錯

第一集唔錯!

引用:
原帖由 archress 於 2021-11-10 10:03 PM 發表

第一集唔錯!
出左啦咩?
定鄭嘉穎版?

第一部演員感覺好好多

引用:
原帖由 日本天皇 於 2021-11-11 04:35 PM 發表

第一部演員感覺好好多
不是所有人都襯得起健身body,不倫不類!

引用:
原帖由 日本天皇 於 2021-11-11 05:00 PM 發表

不是所有人都襯得起健身body,不倫不類!
而家流行核突當有型?

引用:
原帖由 archress 於 2021-11-10 10:03 PM 發表

第一集唔錯!
係指第一部

定第二部既第一集?

鄭嘉穎不錯!!!

引用:
原帖由 日本天皇 於 2021-11-11 06:33 PM 發表

鄭嘉穎不錯!!!
當年我都有追看!

引用:
原帖由 日本天皇 於 2021-11-11 06:34 PM 發表

當年我都有追看!
我都有
連首歌都仲記憶猶新
「一free fight,一擊即中痛不是痛,一free fight,有人在進攻」

鄭嘉穎果套,其實唔多有劇情
諗起當年...男二黃浩然個角色好攪笑
攪大唐詩詠個肚,仲要靠打拳養妻活兒,鄭嘉穎一向反對(佢以前試過有甘諗,結果死老婆)

張振朗今次唔同賴慰玲做CP
而係同蔡潔做
蔡潔個孖辮妹做造型有d似Ali

引用:
原帖由 焦急珍貴的隊長 於 2021-11-11 07:23 PM 發表

我都有
連首歌都仲記憶猶新
「一free fight,一擊即中痛不是痛,一free fight,有人在進攻」

攪大唐詩詠個肚,仲要靠打拳養妻活兒,鄭嘉穎一向反對(佢以前試過有甘諗,結果死老婆)
如果我就實際生活好好經營屋企生意,
搵錢至上啦,始終年記不輕

不過講到間店,記得好似有煎炸三寶

引用:
原帖由 焦急珍貴的隊長 於 2021-11-11 07:23 PM 發表

我都有
連首歌都仲記憶猶新

不如你問金腰帶值錢定屋企生意值錢啦
更好笑!

主題標籤 #拳王
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]