• 瀏覽: 58,808
  • 回覆: 745
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-11-16 08:51 PM 發表
香討d廢老鐘意取大陸女
你咁樣話你老豆呀!真不孝

引用:
原帖由 eclipseone 於 2021-11-16 08:46 PM 發表
搞到打官司⋯⋯乜嘢都輸比個律師啦⋯⋯check 下遺囑是否佢老豆立的,分分鐘系大陸女人搞出來的,死之前二十幾日邊個咁勁可以簽名?証人是誰?可能系欺騙案件⋯⋯報警立案先
似似地

個大陸女人一定做假

大陸人一派到公屋返鄉下拜山唱通宵

大陸人最醒系做假文件,曾經在大陸打官司點知對方乜嘢都可以自己作出嚟,呢個大陸女人肯定做假遺囑

阿娟d廣東話正過哂班鄰居

引用:
原帖由 半夜永恆的綿羊 於 2021-11-16 08:02 PM 發表

剛看完東張西望,好激氣,點解啲人可以咁仆街。
點解有人係你貼上按反對?

引用:
原帖由 adadd123 於 2021-11-16 06:34 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=-MCN_Jsu0yo

睇完上下2集真係哭出黎

講一下背景 佢個女係襲啞人士 件事發生係今年既6月
老豆岩岩走左 竟然走之前遺囑寫住間樓既所有業權都比果個樓下保安
比左間屋一個大陸女人(保安)
果個大陸女人 仲要改埋道門鎖唔比佢個女番屋企
佢個女每日訓係自己屋企門口  日日拍道門想求佢開門都無人理
條片係新既希望 ...
上年東望都導道過一個香港後生仔呃佢姑媽層樓,點睇

引用:
原帖由 eclipseone 於 2021-11-16 08:36 PM 發表
大陸人的心計謀比香港人利害⋯⋯
當你應為所有大陸人都衰嘅時候就代表你一世都冇岀頭機會

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-11-16 10:09 PM 發表

當你應為所有大陸人都衰嘅時候就代表你一世都冇岀頭機會
你咪其中一個囉

引用:
原帖由 ptc2005 於 2021-11-16 10:05 PM 發表

點解有人係你貼上按反對?
我都唔明點解呀。。。總之我自己看完又激氣,又心噏,啲惡人仲大條道理。。。

引用:
原帖由 小師姐 於 2021-11-16 09:17 PM 發表

可能謀殺
係就案中有案

大陸女人,係咪講緊羅湖聰老母? 

引用:
原帖由 eclipseone 於 2021-11-16 10:10 PM 發表

你咪其中一個囉
你有絶症呀,個病叫死蠢

引用:
原帖由 adadd123 於 2021-11-16 06:34 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=-MCN_Jsu0yo

睇完上下2集真係哭出黎

講一下背景 佢個女係襲啞人士 件事發生係今年既6月
老豆岩岩走左 竟然走之前遺囑寫住間樓既所有業權都比果個樓下保安
比左間屋一個大陸女人(保安)
果個大陸女人 仲要改埋道門鎖唔比佢個女番屋企
佢個女每日訓係自己屋企門口  日日拍道門想求佢開門都無人理
條片係新既希望 ...
財到光棍手,最多只可以爭取到單位份額

不過,大律師陸偉雄指這個案的爭拗點已不再遺囑部份因單位已完成遺囑承辦,單位已正式轉讓予女保安,因此老伯的女兒只可從兩方面爭取單位的業權。第一,她要證明自己是否曾出錢或部份資助購買該單位,如有證據曾出資買樓,便可根據衡平法原則而取得單位的相關業權;第二,女兒要證明老伯是她的生活依靠,便可以受養人身份從法律上分得單位的業權。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]