• 瀏覽: 24,020
  • 回覆: 185
  • 追帖: 4
①,致命傷,0645-2315(倒屎咁早就起床0525起~深宵歸家1200)時間工作2⃣️,每日工作7.5小時(有原因返工咁少7.5小時一日另1小時食飯時間。哈哈。③毎月4天休息,不規則不定時的,可能休1/2/3/4/5/6,一般不會休星期日(有原因),康文是服務性行業,需要早開夜收的,大家都吾知道或冇預期咁早咁夜。所以泳池還是開0600的,④不是就近工作為原則派工作的,可能派得很遠(自己住果區有人派去,佢又吾係住果度,但是自己又去咗對面海最西果邊,哈哈😄),有些人返早班要搭通宵巴士返工的,我就是了。⑤工作場地多遙遠的,去到運動場是在山上或者離巴士站地鐵站遠,行10-15分鐘每天斜路上落幾次每次行上山坡落山1小時,因為要送文件去康文區域總部,

熱賣及精選
每月都有人入職

少一個唔少

C兄 ,每月休息4天咁小?

每7天儘量安排休息一天,只能這樣說。因為場地總要有人開門關門。

人工?

哈哈,一級工人公開透明的人工,14690元港幣

引用:
原帖由 子時浪漫的牛牛 於 2021-11-17 01:15 PM 發表

①,致命傷,0645-2315時間工作2⃣️,每日工作7.5小時(有原因返工咁少7.5小時一日另1小時食飯時間。哈哈。③毎月4天休息,不規則不定時的,可能休1/2/3/4/5/6,一般不會休星期日(有原因),康文是服務業,需要早開夜收的,大家都要知道。所以泳池還是開0600的,④不是就近工作為原則派工作的,可能派得很遠,有些人早班搭通宵巴士返工的,我就是了。⑤工作場地多遙遠的,去到運動場是在山上或 ...
乜泳池有一級工人咩?

引用:
原帖由 子時浪漫的牛牛 於 2021-11-17 02:23 PM 發表

哈哈,一級工人公開透明的人工,14690元港幣
做學校校工仲好。

你唔做大把人爭住做

兩年上公屋,之後辭職再去做保安或揸車搵兩三萬都仲得,呢d工去邉搵?呢度好多人唔會中計,包括店C積奇自由2

搏公屋
拎到公屋轉其他部門 得唔得?

引用:
原帖由 樓上哈豬豬 於 2021-11-17 01:55 PM 發表

C兄 ,每月休息4天咁小?
未計大假同紅日

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2021-11-17 02:57 PM 發表

搏公屋
拎到公屋轉其他部門 得唔得?
三年試用期過佐,先可以申請公屋,連埋排公務員公屋隊約要5年

邊到講流失高?

引用:
原帖由 ATA0075 於 2021-11-17 03:02 PM 發表

未計大假同紅日
大假14日,加紅日。但是都是要排隊放。都是一句,服務業總是要有人開門關門。0645-2315是必須要去接受的

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]