• 瀏覽: 1,195
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
如果東張西望有一日要採訪你,但他們的主持這樣偏頗,完全唔中立,那有乜辦法可以令到這個採訪不能出街呢?是否要每一個字前後都要夾雜粗口才能有用呢?

引用:
原帖由 負資產BBQ1 於 2021-11-18 08:07 AM 發表
如果東張西望有一日要採訪你,但他們的主持這樣偏頗,完全唔中立,那有乜辦法可以令到這個採訪不能出街呢?是否要每一個字前後都要夾雜粗口才能有用呢?
今日採訪, 只係有反殺豬的訪問!

引用:
原帖由 天秤使者 於 18-11-2021 07:42 PM 發表

============
很奇怪..
東張上次野豬追紅的,他們訪問左近的人都投訴野豬弄到環境很差..
今次東張又訪問同左近的人又變成跟野豬和平相處..

正系神又系你,鬼又系你...
上次指野豬擾民,今次指野豬和平..

反殺豬條友明藉故反政府, 但我覺得佢好ON9.

提示: 違規內容已被屏蔽
佢又唔係新聞報導, 點解主持一定要中立?

引用:
原帖由 天秤使者 於 2021-11-18 07:42 PM 發表

最慘就係佢自己報野豬騷擾市民,政府做嘢跟住又鬧政府。

引用:
原帖由 kgoal 於 2021-11-18 07:49 PM 發表
有立場的報導同蘋果有乜分別?

引用:
原帖由 負資產BBQ1 於 2021-11-18 08:07 AM 發表
你呢個 post 都好偏頗

引用:
原帖由 kgoal 於 2021-11-18 07:49 PM 發表
所以就可以任砌生豬肉

引用:
你有衰野被人爆?

我驚一路訪問我一路流鼻血!

引用:
原帖由 CrossPlay 於 2021-11-18 10:18 PM 發表

你有衰野被人爆?
你知啦,東張西望喜歡訪問前已預設立場,我就係怕有一日,我幫咗個阿伯過馬路,佢哋為咗製造話題,改成我推阿伯出馬路,到時候畀佢訪問就唔好啦。

電視台一定有編輯過,假如受訪者講了一個鐘說話,節目只得十分鐘播放,自然揀對收視最有利的十分鐘說話,所以電視睇到的是選擇性局部真相,是電視劇而已,不是新聞專題。

唔會採訪你 除非你係臨時演員

主題標籤 #東張西望
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]