• 瀏覽: 18,359
  • 回覆: 137
  • 追帖: 12
本主題由 Discuss活動大使 於 2021-11-25 12:01 PM 提升
秋天最適合郊遊遠足,到底大棠係咪有最密集嘅楓香樹? 大埔又係咪最親民嘅地區?其實香港18區各有可愛之處,除咗打卡靚景,大家有無發掘啲咩地區特色呢?🧐 不妨留言開心share,仲會獲得香討金幣!💰

💬 參加辦法:
由即日起至2021年12月2日(四) 活動期間,只要回覆此活動帖,以文字及貼圖留言形容香港各區特色,即代表參加活動。參加之會員將獲得100個香討金幣。

想知道香討金幣介紹及教學香討每日任務及FAQ瀏覽,香討金幣可到「道具商店」換領道具或貼圖!

🤩 活動條款及細則:
1. 每個會員帳號可留言多過一次,惟只有一次獲獎機會。
2. 活動期間由即日起至2021年12月2日(四)截止,金幣將在2021年12月6日(一)或之前儲存到會員帳號。
3. 香討金幣只能用於換取香討平台內的物品(道具及貼圖),不能兌換成任何流通貨幣。
4. Discuss 保留修改所有條款及細則或終止活動之權利,而毋須事先通知。
5. 如有任何爭議,Discuss 將保留最終決定權。
6. 如有查詢,歡迎聯絡客服。

其他版區推介:
💭 郊遊遠足🌄交流心曠神怡好去處
💭 全港屋苑討論 🏡與街坊街里傾盡社區大小事
💭 地區資訊🚏全港最佳公廁一覽

熱賣及精選
細細個以為架船會郁,原來沙田畫舫係酒樓唔係船

高街特色係夜晚非必要唔會經過

上環有全港唯一一個地底男廁

八、九十年代太古城聚居日本人

新蒲崗有條渠以前勁臭 依家活化咗
但一講大坑渠 大家都知嗰度

附件

0E2E41C1-AF51-4F1B-BB77-219190AE9756.JPG(360.88 KB)

2021-11-19 12:41 PM

引用:
原帖由 心如都閣 於 2021-11-19 12:14 PM 發表

上環有全港唯一一個地底男廁

想試下黑雨落去探險 係咪會入晒水

佐敦廟街應該係最多睇相佬既地方

今個星期有獅子座流星雨,同女友入去大埔大尾篤船灣水壩睇流星,好享受呢個咁近市區又可以接觸大自然嘅機會,估唔到香港夜空都有咁多星。 

PS iPhone 13夜景mode 手機影到好似日頭咁

引用:
原帖由 Discuss活動大使 於 2021-11-18 06:41 PM 發表

秋天最適合郊遊遠足,到底大棠係咪有最密集嘅楓香樹? 大埔又係咪最親民嘅地區?其實香港18區各有可愛之處,除咗打卡靚景,大家有無發掘啲咩地區特色呢?🧐 不妨留言開心share,仲會獲得香討金幣!💰

💬 參加辦法:
由即日起至2021年12月2日(四) 活動期間,只要回覆此活動帖,以文字及貼圖留言形容香港各區特色,即代表參加活動。參加之會員將獲得100個香討金幣。

...
一定係新界牛

引用:
原帖由 Ariko 於 2021-11-19 12:55 PM 發表

一定係新界牛
係咪我上次係大埔墟見到個隻

荃灣天橋邊度都去到

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-11-19 12:58 PM 發表

係咪我上次係大埔墟見到個隻
同一地區下, 同一牛

我個區最出名係煲仔飯 好多人都揸車入嚟食

(曾經)隱世偷情聖地 - 石硤尾公園

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]