• 瀏覽: 1,604
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
熱賣及精選
鼻咽癌相對比較容易處理,但係唔代表個個人都咁好彩,經西醫醫死既人不計其數

入侵性治療係無乜用嘅。標靶藥係最好,醫生少用係因為貴,而且食藥好返一大半,佢哋反為無乜錢賺!
政府更加無法免費提供一個月幾萬元的治療!

引用:
原帖由 getwell99 於 2021-11-21 08:49 PM 發表

入侵性治療係無乜用嘅。標靶藥係最好,醫生少用係因為貴,而且食藥好返一大半,佢哋反為無乜錢賺!
政府更加無法免費提供一個月幾萬元的治療!
標把藥好彩會食一世,唔好彩有抗藥性,癌症係再次復發

咁有病就係有病,起碼有得頂住先,幾年前啲藥未發明,連頂都無得頂!

引用:
原帖由 getwell99 於 2021-11-21 10:07 PM 發表

咁有病就係有病,起碼有得頂住先,幾年前啲藥未發明,連頂都無得頂!
長命唔代表好番左,咪又係過左五年當好番,條友可能第六年已經死左,西醫醫治成績差已經有目共睹

引用:
原帖由 一頁來了富豪 於 2021-11-21 02:15 PM 發表

鼻咽癌相對比較容易處理,但係唔代表個個人都咁好彩,經西醫醫死既人不計其數
癌症易唔易處理其實都好睇發現得早唔早
當然醫生能唔能夠辨別到都有好大影響, 始終鼻咽癌早期病徵唔明顯
而且唔同檢測方法既靈敏度都可以差別好大
https://www.am730.com.hk/news/癌症/持續耳鳴一個月原來是鼻咽癌?-耳鼻喉專科:新式篩查準確度高達97-「隱形患者」抽血驗dna速知結果-279728

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]