• 瀏覽: 719
  • 回覆: 11
無時無刻、日日夜夜「猜度神」嘅人,正正就係教徒。
最鍾意「猜度神」會「悅納」呢樣嗰樣;
一係就「猜度神」會「唔會喜歡」呢樣嗰樣;
或者「猜度神」會「獎勵」呢樣嗰樣;
或者「猜度神」會「懲罰」呢樣嗰樣;
遇到任何事都「猜度神」嘅安排;
最搞笑係本身「不可猜度神」就已經係「猜度」神唔喜歡「被猜度」。
正常人都好容易睇穿呢班人嘅把戲。

這是騙子行徑, 老千口吻。

引用:
原帖由 ironsirleroy 於 2021-11-24 08:22 PM 發表
這是騙子行徑, 老千口吻。
上帝安排高深莫測,
受造之物都有服從上帝旨意的義務。
感恩。

引用:
原帖由 fzsgro 於 2021-11-24 10:43 PM 發表

上帝安排高深莫測,
受造之物都有服從上帝旨意的義務。
感恩。
最好笑都係呢句,上帝安排高深莫測 咁高深,唔通你又明咩?

引用:
原帖由 庭園美 於 2021-11-20 02:06 PM 發表
最搞笑係本身「不可猜度神」就已經係「猜度」神唔喜歡「被猜度」。
竟然有咁多人天天「猜度神」喎?

「轉載」
The Bible is Fiction: A Collection Of Evidence
聖經是虛構的:證據收集
https://danielmiessler.com/blog/the-bible-is-fiction-a-collection-of-evidence/?fbclid=IwAR2jPGzgWWMUCeaemxAAYLmawQ0sGKZtROMmmkbF1EL_BSfzuLCV0v8Lnlw

引用:
原帖由 利超人 於 2021-11-26 02:18 AM 發表

竟然有咁多人天天「猜度神」喎?

「轉載」
The Bible is Fiction: A Collection Of Evidence
聖經是虛構的:證據收集
https://danielmiessler.com/blog/the-bible-is-fiction-a-collection-of-evidence/?fbclid=IwAR2jPGzgWWMUCeaemxAAYLmawQ0sGKZtROMmmkbF1EL_BSfzuLCV0v8Lnlw
邪教本色

將深信神改為猜度神有意義麽

引用:
原帖由 力力奇 於 2021-11-25 05:31 PM 發表

最好笑都係呢句,上帝安排高深莫測 咁高深,唔通你又明咩?
聖靈會指教
正如我再指你們
等神的時間令你們可信
再loop上述救恩及見證

引用:
原帖由 iamthe1ulook4 於 2022-1-23 02:46 PM 發表

聖靈會指教
正如我再指你們
等神的時間令你們可信
再loop上述救恩及見證
聖靈定自己疑神疑鬼?
等神時間?你個神幾千年都未出現呢,等到有些人已烚埋眼仲點等

引用:
原帖由 iamthe1ulook4 於 2022-1-23 02:44 PM 發表
將深信神改為猜度神有意義麽
我地生活正常開心,使咩信神又要等死後有好生活?

引用:
原帖由 庭園美 於 2021-11-20 02:06 PM 發表
弟兄:你唔好做XYZ呀,神唔會鍾意架
弟兄:你身為教徒仲做XYZ?咁同冇受洗有乜分別?

引用:
原帖由 力力奇 於 2022-1-23 03:06 PM 發表

聖靈定自己疑神疑鬼?
等神時間?你個神幾千年都未出現呢,等到有些人已烚埋眼仲點等
所以說萬中無一
全港十萬中只此一家

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]