• 瀏覽: 12,336
  • 回覆: 122
台慶50年表演的50位花旦
(已離開或沒出席)田蕊妮、胡定欣、趙希洛、王君馨、莊思明、張名雅、朱千雪、陳庭欣、岑杏賢、黃心穎、陳凱琳、
歐陽巧瑩、黃碧蓮、邵珮詩、王卓淇、麥明詩、陳雅思、單文柔、雷莊𠒇、張寶欣、岑麗香、鄧佩儀、黃翠如、譚凱琪、
龔嘉欣、陳敏之、傅嘉莉、莊思敏、江嘉敏
(只出席,沒參與表演)汪明荃、呂慧儀、張秀文、湯洛雯、蔡思貝、劉佩玥、林凱恩、張寶兒、馮盈盈、張曦雯、李佳芯、姚子羚、陳自瑤、唐詩詠、劉穎鏇
(4年後仍有參與)黃智雯、朱晨麗、朱智賢、蘇韻姿、何依婷、蔣家旻

台慶54年表演的36位花旦
黃智雯、朱晨麗、黃婧靈、郭柏妍、邵初、李芷晴、麥詩晴、關嘉敏、陳曉華、何依婷、蔣家旻、吳沚默、曾淑雅、王虹茵、王菲、廖慧儀、葉蒨文、何沛珈、黃嘉雯、蘇韻姿、游嘉欣、陳熙蕊、王子涵、彭慧中、朱智賢、簡淑兒、伍樂怡、鍾晴、關楓馨、蔡嘉欣、黃美棋、陳詩欣、梁凱晴、楊培琳、胡美貽、陳嘉慧(只有綵排)
https://www.youtube.com/watch?v=2lvouK_O-50

今年大部都係新小花, 一線那班大部份都冇參與了, 亦反映了tvb重點培養新花旦的方向....

熱賣及精選
樓主仲係好中意睇TVB?

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-11-21 09:32 AM 發表

樓主仲係好中意睇TVB?
點解咁講?

引用:
原帖由 stophy 於 2021-11-21 09:35 AM 發表

點解咁講?
因為你特別關注TVB.

講真 , 我都覺得星味弱左好多 ...

定定  李C走左就無偈拉 , 連水魚  君輕呢 D都唔出席 , 
再加埋直接轉埋行既千雪  10A , 咁己經感覺同5-6年前差左一半 !!!

數數下 , 好似連夏薇  公雞呢D二線頭都無出現 ^.^"

引用:
原帖由 派閥政治 於 2021-11-21 09:49 AM 發表

講真 , 我都覺得星味弱左好多 ...

定定  李C走左就無偈拉 , 連水魚  君輕呢 D都唔出席 , 
再加埋直接轉埋行既千雪  10A , 咁己經感覺同5-6年前差左一半 !!!

數數下 , 好似連夏薇  公雞呢D二線頭都無出現 ^.^"
林夏薇+龔嘉欣係二線頭?
佢地做過多套女一喎!
況且後者攞到大馬視后+女喜.

咁45周年同50周年, 都可能有唔少變化, 尤其女演員, 年紀大嫁人唔使撈最實際!

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-11-21 09:54 AM 發表

林夏薇+龔嘉欣係二線頭?
佢地做過多套女一喎!
況且後者攞到大馬視后+女喜.
拿拿拿 , 小弟對一線係比較嚴格既 ...

標準都係維持係 "四大" "五大" 時代咁 , 即係只有最紅果4-6個 ,
先有資格叫一線 ... 但到底係4個定6個 , 就係有浮動空間 ^.^

係E+而言 , 前4個會係 : 蔡C  雞芯  唐C  智雯 ...
夏薇  公雞算唔算呢??? 我覺得一半一半 , 可以叫二線頭一線尾

引用:
原帖由 派閥政治 於 2021-11-21 10:06 AM 發表

拿拿拿 , 小弟對一線係比較嚴格既 ...

標準都係維持係 "四大" "五大" 時代咁 , 即係只有最紅果4-6個 ,
先有資格叫一線 ... 但到底係4個定6個 , 就係有浮動空間 ^.^

係E+而言 , 前4個會係 : 蔡C  雞芯  唐C  智雯 ...
夏薇  公雞算唔算呢??? 我覺得一半一半 , 可以叫二線頭一線尾
仲有翠如BB+煒哥+立花子羚都係一線.

你都有好多時間研究tvb

今年係十年內最好睇一次
新加坡,馬來西亞,英,澳,加朋友都話有睇

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-11-21 10:12 AM 發表

仲有翠如BB+煒哥+立花子羚都係一線.
我都仲係果句 ... 一線只可以有4-6個 , 唔可以成打都叫一線

引用:
原帖由 派閥政治 於 2021-11-21 10:30 AM 發表

我都仲係果句 ... 一線只可以有4-6個 , 唔可以成打都叫一線
現新花旦好難上位, 拍劇都係30以上那班. 不過近年tvb節目也強左. 小花主要節目反而有利. 如波波, 游游 e d

引用:
原帖由 stophy 於 2021-11-21 10:39 AM 發表

現新花旦好難上位, 拍劇都係30以上那班. 不過近年tvb節目也強左. 小花主要節目反而有利. 如波波, 游游 e d
都係架 , FYY一無左綜藝 , 立即見少左好多 !!!

今年女星人就多, 但大多都系三/四線.
真正一線好似得李佳芯一個, 仲系差唔多全晚淨坐.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]