• 瀏覽: 23,301
  • 回覆: 287
引用:
原帖由 anson2004 於 2021-11-23 09:59 AM 發表
 你想下你自己想走的原因係咩,加左人工之後係咪解決左你想解決的問題
其實都是貪玩去見工,不是真係想走

引用:
原帖由 Funseeker2015 於 2021-11-23 10:31 AM 發表

想升早幾年已經搏升啦,現在假假地部門主管,錫身啦。
錫身唔係應該留係到咩

引用:
原帖由 Funseeker2015 於 2021-11-23 10:41 AM 發表

有此意已經幾年了,財政上亦許可😜
咁就算啦,幫朋友好傷感情⋯⋯

引用:
原帖由 mac02 於 2021-11-23 10:26 AM 發表

老闆同佢好熟咩?熟就一早加左佢人工啦,十年黎夾夾埋埋食左佢25%水位,呢啲唔通就係 “唔熟唔食” ?
唔好咁話我老細,我薪水是市場中上價,係新公司想高薪挖角😁

引用:
原帖由 karsonsexy 於 2021-11-23 10:37 AM 發表
50萬就退休,你真正,起碼幾個物業
我幾時話五十萬便退休?你睇清楚先講啦

引用:
原帖由 不做一拳 於 2021-11-23 10:54 AM 發表

錫身唔係應該留係到咩
講得啱

引用:
原帖由 三碌木 於 2021-11-23 11:01 AM 發表

咁就算啦,幫朋友好傷感情⋯⋯
你啱

有冇份入股先,做老細就去!如果係打工,做生不如做熟人工又一樣,每日節省兩小時幾好用!🤑🤑

引用:
原帖由 Strongboy 於 2021-11-23 11:22 AM 發表
有冇份入股先,做老細就去!如果係打工,做生不如做熟人工又一樣,每日節省兩小時幾好用!🤑🤑
上市公司,你都可以入股😁

提左信就一定要走,您留番係度,公司高層同其他同事一定玩9您

其實呢種情況,係需要雙方配合至可以解決。首先你同你老細價值觀是否一樣?如果大家理念都認同可以通過利益去解決或接受為其中條件,咁你哋呢種情況,係各取所需,無可厚非,大家都得到各自想要既嘢。

不過用利益去解決問題,同時亦產生雙向效果,即係大家都明白清楚,他日你老細或樓主,會因爲各自利益而離棄對方,係正常會遇見。

但唔知樓主老細係呢次事件上,佢就你,但會唔會觸動到佢思維,樓主是否可信任!

引用:
原帖由 太大粒 於 2021-11-23 02:59 AM 發表

遞左信就走,決絕d啦,玩咩.
留低,老闆私下都對你無信心.
正確!
除非好撚識見高拜見低踩
之前公司件廢西為左$200同腦細講跳槽
腦細留佢,. 之後件廢西睇穿腦細係弱智的,好撚識扮, 落手落腳嗰啲乜七都唔識做,永遠依起棚牙四萬咁嘅口睇住腦細做,影印機換A4紙學左十幾年都唔識呀~陰公。
腦細十幾年表演換比廢西睇,換完之後,表情好有滿足感
真係廢西遇著更弱智廢西
真係要畀五個叻呢間公私
👍👍👍👍👍

引用:
原帖由 Funseeker2015 於 2021-11-23 10:44 AM 發表

間公司不是朋友的,他介紹我去見工,而且就算做大家都不同部門,冇衝突
始終人地介紹, 壓力大好多,
自己搵, 唔岩就走人, 無所謂,
但人地介紹, 會擔心做得唔好, 連累介紹人

引用:
原帖由 Funseeker2015 於 2021-11-23 05:03 AM 發表

不變應萬變,高招
系啊 加油樓主

引用:
原帖由 macsunny88 於 2021-11-23 11:47 AM 發表
提左信就一定要走,您留番係度,公司高層同其他同事一定玩9您
暫時祇得我老細同佢老頂知,而且佢地需要我多過我需要份工

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]