• 瀏覽: 6,276
  • 回覆: 63
企缸內,  水喉mixer 改了位,  舊位用白英泥抆返.磁磚上有少許凹凸坑紋,  如果用貼磁磚的貼紙,  貼上去,  應該好快會甩.  各位請提供一啲方法,  點樣可以遮醜.  或者有啲乜嘢可以貼上去,  唔會甩.

熱賣及精選
我會用雲石膏,用近似企缸顔色的,不用白英泥。我估防滲水好D。如果冇近似色,我會加溝色粉,幾蚊一包色粉。

我諗塑鋼土都得。

貼啲膠圖案上去 美化

引用:
原帖由 領遵班子 於 2021-11-23 09:33 AM 發表

貼啲膠圖案上去 美化
靜電貼果類!

>>如果用貼磁磚的貼紙,  貼上去,  應該好快會甩

貼得好, 一年都唔甩

某寶搜索:瓷磚修補膠

你應該需要200克,估計你要選擇灰色,會比你兩支膠各100克,同埋一細支顏料,你需要用電子秤make sure 兩支膠分量一樣,然後顏料慢慢加混合后直到顏色幾乎一致,等1小時少少硬化后再填窿,效果:

固化後系反光瓷磚感覺,如果係啞面瓷磚,需要用沙紙磨一下會變翻啞面。

連運費大概40蚊港幣左右

瓷磚對角貼, 防水耐磨, 係淘佬買回來貼上去.

引用:
原帖由 ft907 於 2021/11/23 08:46 發表

企缸內,  水喉mixer 改了位,  舊位用白英泥抆返.磁磚上有少許凹凸坑紋,  如果用貼磁磚的貼紙,  貼上去,  應該好快會甩.  各位請提供一啲方法,  點樣可以遮醜.  或者有啲乜嘢可以貼上去,  唔會甩.

重新貼一件新磚, 但人功勁貴。

引用:
原帖由 領遵班子 於 2021/11/23 09:33 發表

貼啲膠圖案上去 美化
這個可以考慮

引用:
原帖由 ft907 於 2021-11-23 08:46 AM 發表

用番那2洞轉牆修置物架

用雲石膠,貼塊半透明玻璃上去,磨邊,加厚,有顏色,裡面可以藏美女

若有長者,看高度, 咁啱螺絲距離 1)扶手 ,純黑色也好看。。。2)或拍牆摺凳坐下沖涼。。

由得佢,望望下就慣

裝兩個水龍頭就遮到啦

黐過掛鈎掛毛巾

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]