• 瀏覽: 2,406
  • 回覆: 35
唔知有冇球星係拎得齊下面既冠軍呢? 
如果無, 邊 D 比較齊? 
朗拿甸奴/卡卡/李華度/施丹/朗拿度/羅馬里奧/馬圖斯/雲巴士頓/美斯/C朗/沙維/小白/Dani Alves/簡拿華路?

世界盃
國家洲際盃
世青盃
奧運
聯賽
國內盃賽
歐聯
世冠盃
歐洲超級盃
金球/世足

熱賣及精選
丹尼爾艾維斯

印象中有報道講過是丹尼爾艾維斯
有時間我嘗試搵返之前篇報道

如大獎大滿貫,應該會是亨利?

https://sportzpoint.com/football ... n-football-history/

未知是否最update,但可參考一下

提示: 違規內容已被屏蔽
獎盃數目我都有留意開, 知道 Dani Alves 係榜首, 但今日忽然諗到獎項類別唔知邊 D 球星最齊.
Dani Alves 除左金球/世足係咪齊晒?

Ronaldinho

世冠杯2000年才成立
你上面好多球員根本冇打過

引用:
原帖由 barca883 於 2021-11-23 12:15 PM 發表

獎盃數目我都有留意開, 知道 Dani Alves 係榜首, 但今日忽然諗到獎項類別唔知邊 D 球星最齊.
Dani Alves 除左金球/世足係咪齊晒?
無世界盃

引用:
原帖由 XaviSimons 於 2021-11-23 12:22 PM 發表

Ronaldinho
無世青-奧運

提示: 違規內容已被屏蔽
其實睇你點睇
目前只有唯二,是又以隊長身份及領隊身份高舉過世界盃

咁又算不算利害
踢而優則教

只講技術,尹巴士頓踢完88歐國,好似識飛咁,結果受傷患,最終退休
又如德國森馬,打防中清道夫,打到識飛,1996更擊敗大朗得歐洲足球先生
但又係傷患不能帶德國隊挑戰98世盃
其實,有時候這些獎看運氣都好重要
美斯上一次拎金球,如果不是利記3子分簿了,美斯真的可以拎
當然運氣都是實力的一種
所以,美斯無論如何都是頂級中頂級的球星

引用:
原帖由 barca883 於 2021-11-23 11:44 AM 發表

唔知有冇球星係拎得齊下面既冠軍呢? 
如果無, 邊 D 比較齊? 
朗拿甸奴/卡卡/李華度/施丹/朗拿度/羅馬里奧/馬圖斯/雲巴士頓/美斯/C朗/沙維/小白/Dani Alves/簡拿華路?

世界盃
國家洲際盃
世青盃
奧運
聯賽
國內盃賽
歐聯
世冠盃
歐洲超級盃
金球/世足
冇港超
腫篤盃

引用:
原帖由 messissem 於 2021-11-23 12:22 PM 發表

世冠杯2000年才成立
你上面好多球員根本冇打過
咁計洲際盃

引用:
原帖由 kaleung 於 2021-11-23 08:32 PM 發表

咁計洲際盃
92才成立
同埋 踢埋上屆已經宣佈停辦wor

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]