• 瀏覽: 11,232
  • 回覆: 77
+10
引用:
原帖由 marykiki 於 2021-11-27 08:46 PM 發表

入面劏客..睇完出番佐敦,大把選擇,價錢又親民
睇完老尖大把蒲飛使鬼食佢

堆填區  大騙局  去幹什麼?

引用:
原帖由 乂小彤彤乂 於 2021-11-26 05:32 PM 發表
請問我坐巴士去西隧口個站~可唔可以行到去??? 要點行~thanks.
呢段片有教人點由九龍站行去,中間(約1:20)有經過西隧口個站
可以參考點行過去
https://www.youtube.com/watch?v=TZUuUz1Mf4Y

早幾日行咗4個鐘, 都只係睇完1樓, 地下又要搵時間再睇,
係多嘢睇, 但好唔好睇呢? 我就唔多識欣賞, 藝術係可以百花齊放, 
但都要雅俗共賞才是正路, 雖然唔多識欣賞, 但我會睇埋地下的展品, 
畢竟, 這些是都我們納稅人的錢, 我當然要好好睇吓究竟點樣被浪費!!!

引用:
原帖由 tseungkungofans 於 2021-11-25 03:24 PM 發表
好悶, 得個大字!

仲有, 好多大媽及靚妹打卡好L煩!
呢D博物館係幫冇文化既人增加表面文化既, 香港人最岩去

引用:
原帖由 Averyon 於 2021-11-24 05:54 PM 發表
M+博物館依家都好多人去,11月12號正式開幕比公眾入場
原本星期一放假都想預約去睇下,點知原來M+星期一係唔開,搞到我research左都未用到就同大家分享下啦😁

如果大家去M+既話最好就係九龍站落車,行過去都係10分鐘左右,唔想行既話都可以係九龍站轉車搭小巴
不過依家涼涼地大家可以行下曬下太陽😉
大家都要留意返,除左星期一M+休息之外,星期二至四 星期六日同公眾假期由朝早10點開到 ...
朋友叫我去
一聽都是垃圾展品
你去喇
東方之豬

引用:
原帖由 tseungkungofans 於 2021-11-25 03:24 PM 發表
好悶, 得個大字!

仲有, 好多大媽及靚妹打卡好L煩!
平日去可能好少少

引用:
原帖由 TTC08 於 2021-11-26 11:13 AM 發表
我係設計師。但用咁多億嘅M+展出呢d野,唉! 投放d錢響醫療、教育、社福把啦! 益晒d只識玩政治既藝術家! 海洋公園冇錢賺就日日鬧, M+入場費收幾多先返本? 日日燒錢冇人鬧? 
利申:本人也喜歡去睇展品, 只係認為M+不值。
頭一年唔洗錢先吸引到人去

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-11-26 11:22 AM 發表
謝謝資訊, 遲啲冇咁多人就去逛吓
平日朝早可能好啲,同埋等過左熱潮先去

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-11-26 12:07 PM 發表
唔會去,只覺得浪費土地,搞文化藝術,地點可以揀大嶼山機場附近,或者新界東。
唔去白唔去呀

襯依家唔洗錢去左之後要收錢

引用:
原帖由 lcslch 於 2021-11-26 11:54 PM 發表
開幕第二日去左,不過太多人睇唔哂,要平日先再去睇
平日去會好啲,加上依家都唔洗預約

引用:
原帖由 熊本肥熊 於 2021-11-27 12:25 PM 發表
去咗
呢個file都幾靚

引用:
原帖由 Bobic 於 2021-11-29 09:01 AM 發表

呢段片有教人點由九龍站行去,中間(約1:20)有經過西隧口個站
可以參考點行過去
https://www.youtube.com/watch?v=TZUuUz1Mf4Y
ok喎,好清晰,thanks你

勁full 成日都book唔到

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]