• 瀏覽: 30,845
  • 回覆: 245
  • 追帖: 3
+3
引用:
原帖由 464806224 於 2021-11-26 02:52 AM 發表
學歷好,不如考相關政府工啦
無咁大個頭係要戴咁大個帽,志大才疏。
世間上有幾個打工皇帝霍建寧,梁錦松。
比你擦盡鞋插死人上倒位又係D高不成低不就四,五皮。
一畢業做政府工,Hea十幾年而家都六七皮。

失敗人生..............

引用:
原帖由 chatjai 於 2021-11-24 11:44 PM 發表
40歳呢份人工已經冇嘢可以輸,不如試試放下包袱,忘記自己大學畢業,試試另找生路?乜嘢行業都可以試吓搵吓,甚至BNO移民。

英國一些小地方物價低生活比較容易,英國脫歐之後亦缺乏勞工,靠雙手搵兩餐還可以的,生活環境比香港好好多。不是講政治,不講意識形態,純粹講過生活。
英國生活環境係住大啲,但食同方便程度都好差,唔覺有乜好過香港~

引用:
原帖由 望見巨乳P圖 於 2021-11-24 11:05 PM 發表

16歲出來工作 每三年買一層樓 30歲前點都有五層啦
玩大富嗡

引用:
原帖由 望見巨乳P圖 於 2021-11-24 11:05 PM 發表

16歲出來工作 每三年買一層樓 30歲前點都有五層啦
咁廢重好意思講出黎,我清明買一層,重陽又買一層,黎緊聖誕買多三層,一年最少買十層啦

我 60+都有五層樓收租。都未退休公司留住。

引用:
原帖由 哈巴哈巴 於 2021-11-24 06:01 PM 發表
可能有人覺得已經不錯,但以今時今日香港的物價,加上開支,我養自己都覺得不夠,點儲都上唔到車,要好勤力好攰先可以儲到錢。
如果返8個鐘加5個工作天都還可以

呢個年頭,近四張,有個學位,係正常應該有。做物管,但又要說有2皮幾,想說明什麼?人工高?定係冠於同級?如果同座頭比較,當然高,如果同個管理層比,又冇乜特別。

我近4張100K

已經唔錯了,
但隨著年齡增長。
人工會一步一步收縮。

引用:
原帖由 望見巨乳P圖 於 2021-11-24 18:10 發表
正常四張嘢 最少有十層樓收緊租
有無咁勁,張建宗都成七十歲先有十個物業。

數據保安=物管?呢位人兄個學位...........

人工比做地盤低太多了

提示:支持鍵盤翻頁左 右